Как познах, че ще имаме внос от Брюксел за кандидат-премиер

Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари Депутатите в 49-ото Народно събрание вече работят за втората си заплата, а реално нямат един отработен ден за интере

Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари

Депутатите в 49-ото Народно събрание вече работят за втората си заплата, а реално нямат един отработен ден за интересите на България.

Хем не правят нищо, хем се дерат, че от юни щяло да има катастрофа за България, фалит, апокалипсис и, въобще, майката си трака, ако няма кабинет.

Бюджетът не влиза в дневния ред на парламента, не защото сме пред катастрофа, а за да могат го използват с предизборна цел.

Герберката Мария Неделчева-Габриел е средна партийна хубост (няма никакво значение какво мисли Бойко Борисов за избора си, или еврочиновниците, а само хората в България), почти с изравнени плюсове и минуси е с кандидатурата за премиер с втория мандат акад. Николай Денков.

Когато имаш избор между шефа на Българската народна банка Димитър Радев и партийка (жена-член на партия) и заложиш на втората, това говори за напреднали разговори зад завесите.

Беше ден преди Гергьовден, в хипермаркета. Възрастна дама се суети около щайгите с краставици. Звучи решителният й глас:

-Аз съм българка, ще взема български!

-Купувал съм и от едните, и от другите. Гръцките са по-вкусни – опитвам се да й бъда полезно потребителско другарче.

-? – гледа лошо.

-… сякаш са видели малко повече слънце – отговарям неубедително.

Няма да я режа, че по-мощно пикая от гръцки краставици я! Възпитан съм.

Пред касите пак се засичаме, тя продължава да ме убеждава за българските краставици, моркови, тикви…

-Ще Ви питам аз, когато от Брюксел пратят някой чиновник за министър-председател – изстрелвам отчаяно аз.

Дано видя госпожата в магазина днес!

На снимката: Брюкселски зеленчук, pixabay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0