Как кърджалиец се отърва от 64-годишна присъда

Как кърджалиец се отърва от 64-годишна присъда

24rodopi.bg/Криминале Българският съд пожали кърджалиец, обвинен в съучастие в трафик на сирийски бежанци в Гърция. Той ще лежи 6 вместо 64 години в

24rodopi.bg/Криминале

Българският съд пожали кърджалиец, обвинен в съучастие в трафик на сирийски бежанци в Гърция. Той ще лежи 6 вместо 64 години в затвора, каквато присъда му даде гръцки правораздавателен орган.

Припомняме, че мъжът е предоставил автомобила си на второ лице. Превозното средство било с фалшиви регистрационни табели. След това пък било дадено на молдовец, който посрещнал на турско-гръцката граница 30 сирийци. Те били прекарани с гумени лодки от турски трафиканти през река Еврос. В село в региона на Александруполис ги поел трафикантът с предоставения му автомобил. Всичко се случило зад мелница за маслини в гръцкото село, става ясно от разследването на властите в Гърция. Всеки от мигрантите пък платил суми между 2 и 5 хиляди евро. Трябвало да бъдат транспортирани до Солун, а максималната печалба за групата се равнява на до 150 000 евро.

Гръцкият съд наложи на безработния нашенец 64 години затвор, от които реално да изтърпи 25. Окръжният съд в Кърджали прие за изпълнение присъдата, но според максималния размер, предвиждащ Наказателния кодекс в страната, а именно 6 години „лишаване от свобода“. Магистратите край Арда счетоха, че осъденият  не е с висока обществена опасност, с оглед семейното му положение, чистото му съдебно минало и трудовата му ангажираност.

Наказанието трябва да се изтърпи при първоначален „общ“ режим.

COMMENTS

WORDPRESS: 0