Юлия Чортленева и Милко Багдасаров са в група „Образование“ в преговорите за съставяне на редовно правителство

Юлия Чортленева и Милко Багдасаров са в група „Образование“ в преговорите за съставяне на редовно правителство

24rodopi.bg/Политика Още двама кърджалийци са включени в преговорите за съставяне на редовно правителство. Юлия Чортленева, областен лидер на „Има т

24rodopi.bg/Политика

Още двама кърджалийци са включени в преговорите за съставяне на редовно правителство.

Юлия Чортленева, областен лидер на „Има такъв народ“, и социалист №1 в Източните Родопи Милко Багдасаров участват в работата на екипите на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, ИТН и БСП за постигане на коалиционно споразумение по тема “Образование”.

Промяна в начина на финансирането на училища, нови учебни програми, намаляване на броя на учебниците са само част от реформите на средното образование около, които  бъдещите коалиционни партньори от ПП, БСП, ИТН и ДБ се обединиха по време на дискусията за основни стратегии и политики в сферата за следващите 4 години.

От БСП смятат, че парите трябва да следват качеството, но в същото време няма как да се избяга от количествен критерий.

„Откакто има делегирани бюджети, няма стачки“, констатира директорът на най-голямото кърджалийско училище – СУ „П. Р. Славейков“, Милко Багдасаров.

Както вече 24rodopi.com писа, инж. Георги Чепишев, депутат от ИТН в 46-тия парламент, е включен в преговорната група по тема „Енергетика“./24rodopi

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0