Ярките от вот`2022: Най-обичаният в 48-ия парламент! 5-ма се отказаха от мандати, за да стане депутат г-н…

Ярките от вот`2022: Най-обичаният в 48-ия парламент! 5-ма се отказаха от мандати, за да стане депутат г-н…

24rodopi.bg/Политика Петър Чобанов бе избран днес за шеф на парламентарната комисия по бюджет и финанси. Интересно е, че той е най-трудно попадналият

24rodopi.bg/Политика

Петър Чобанов бе избран днес за шеф на парламентарната комисия по бюджет и финанси. Интересно е, че той е най-трудно попадналият в 48-мото Народно събрание измежду всичките 240 депутати.

5-ма депесари се отказаха от мандатни позиции, за да може депутат да стане 46-годишният Петър Чобанов, който е роден преди 46 години в Ямбол.

Петър Пандушев Чобанов водеше кандидатската листа на ДПС в Ямболски избирателен район, но тя бе подкрепена едва от 818 души. Крайно незадоволителен резултат за депутатски мандат.

Петър Чобанов фигурираше и в листата на ДПС в София – област, но на второ място. Там за нея гласуваха 5 257 души и този резултат, по логиката на метода на големия остатък „Хеър-Ниймайер“, позволи „прехвърляне“ на достатъчен брой изселнически гласове и спечелване на мандат. Водачът Цветан Енчев предпочете да стане депутат от Враца, където също беше номер 1 в списъка, за да може и Чобанов да влезе в 48-мото Народно събрание. Тогава се оказа, че вписаните като трети, четвърти, пети и единадесети в листата изпреварват Чобанов с преференции. Докато за ямболлията в периферните общини на София са гласували 426 души, то предпочитанията за подредените след него са съответно 759, 527 и 1 237. Дори кандидатът под №111 получил 501 преференции. И четиримата се отказаха в полза на Чобанов.

И ако до днес се коментираше, че Чобанов е най-обичаният депутат, то днес се оказа, че той е най-ценният кадър на ДПС в законодателния орган.

И още в „Ярките от вот`2022“:

Как гласуваха „отличниците по активност“ гурбетчии в Айндховен – четете тук

Защо кърджалийци са най-прецаканите избиратели – четете тук

Ченгето, стреляло с „Калашников“ по плажуващи, стана депутат – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0