„Ядигяр“ – 30-минутният филм за „Възродителния процес“

„Ядигяр“ – 30-минутният филм за „Възродителния процес“

За първи път в Кърджали бе показан документалният филм за т.нар. „Възродителен процес“ „Ядигяр“. Лентата е на режисьора Кенан Ерер, който живее в Брюк

За първи път в Кърджали бе показан документалният филм за т.нар. „Възродителен процес“ „Ядигяр“. Лентата е на режисьора Кенан Ерер, който живее в Брюксел.
В 30-минутния филм зрителите изживяха емоционални моменти, свързани със съпротивата срещу насилствената смяна на имената на турското население у нас през 1984 година, за мъченията в лагера „Белене“.
Сред присъстващите на прожекцията бяха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник председателите Ахмед Ахмедов и д-р инж. Хасан Азис, евродепутати, консулът на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, областният лидер на ДПС Ресми Мурад, депутати от ДПС, районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, кметове на общини от областта, страната и Турция, представители на изселнически организации. Специални гости на премиерата бяха представители на Младежко ДПС от цялата страна.
Прожекцията бе включена в декемврийските мероприятия в област Кърджали за 2021 година, организирани от Областния съвет на ДПС.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0