Изселникът Лютфу: В Турция трябва да работиш 92 дни, за да си купиш iPhone 13 Pro!

Изселникът Лютфу: В Турция трябва да работиш 92 дни, за да си купиш iPhone 13 Pro!

24rodopi.com/Общество „Искате ли да знаете колко дни трябва да работите, за да купите си iPhone 13 Pro? В коя държава колко?“, темата повдига в една

24rodopi.com/Общество

„Искате ли да знаете колко дни трябва да работите, за да купите си iPhone 13 Pro? В коя държава колко?“, темата повдига в една от най-големите изселнически групи във Фейсбук Лютфу Тюрккан. И за да звучи убедително, поства класация от международно проучване. На първо място е Турция – за да си набавиш желания телефон, трябва да работиш 92 дни и половина.

„Хората работят за хляба, за залъка си. Чудят се – как да си платя наема, колко лири е сметката за ток, кога ми свършва горивото на автомобила… Ти смяташ как да си купиш нов телефон“, укорително отбелязва Ахмед.

„Да, но е факт, че Турция купува най-много мобилни апарати. На какво се дължи това? Или ще кажете, че хората не се хранят, за да си набавят телефони“, разсъждава Фатих.

Следват мрачни прогнози за турската икономика, нови удари по автора на темата,…

Изселниците ни в Турця са много активни в социалните мрежи. Коментират всичко. Политиката също. Дори в темата за iPhone 13 Pro тя присъства.

„Видя се, че „Добра партия“ няма да подкрепи на президентските избори Кълъчдароглу (лидера на Републиканската народна партия – б. р.). Ние трябва да сме за Мерал Акшенер“, вкарва предизборен нюанс в темата за бачкането в Турциия и телефоните Фатих.

Сред любимите теми на изселниците е голямото българско пазаруване в Одрин.

COMMENTS

WORDPRESS: 0