Изселниците помогнаха на Делян Пеевски да стане депутат от Велико Търново!

Изселниците помогнаха на Делян Пеевски да стане депутат от Велико Търново!

24rodopi.bg/Политика Емблематичният депесар Делян Пеевски става депутат от Велико Търново с непълен мандат, но с помощта на изселниците в Турция. Тов

24rodopi.bg/Политика

Емблематичният депесар Делян Пеевски става депутат от Велико Търново с непълен мандат, но с помощта на изселниците в Турция. Това става ясно от разпределението на мандатите при 99,51% обработени секционни протоколи в страната, категорични са математиците на 24rodopi.com, които на изборите през юли изчислиха точно и посочиха името на петия кърджалийски депутат два дни преди цИК.

6 673 души са гласували за кандидатската листа в област Велико Търново, което не е достатъчно за спечелване на мандат. С остатък от 0,755 и преливане на изселнически гласове обаче, ДПС получава единия от 8-те търновски мандати.

ДПС ще има депутат и от Варна благодарение на изселнически вот. В „морската столица“ Движението получава подкрепа за 0,74 от пълния мандат.

Турският вот засега праща изненадващо човек в парламента и от Враца, но неможе да помогне на района на Илхан Кючюк, бивш младежки лидер и настоящ евродепутат, Габрово. Там резултатът е катастрофален – едва 1 672 гласа за ДПС.

Само с 4 863 гласа, но с мощна изселническа подкрепа, Плевен също ще има депутат-депесар.

Шумен се представя отлично на тези избори и е първа сила в областта. Два от 6-те мандата са за ДПС, като водачът Карадайъ печели мандат и в Кърджали.

А кои са депутати №4 и №5 в Кърджали – очаквайте само в 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0