Изпълнено обещание: Нов асфалт по пътя за Рани лист!… А „Беломорски“ и двете кръгови кръстовища?

Изпълнено обещание: Нов асфалт по пътя за Рани лист!… А „Беломорски“ и двете кръгови кръстовища?

24rodopi.bg/Регион Ремонтни дейности кипят по пътя към Рани лист. Нов асфалт се полага по отсечката за радост на водачи и местни жители. В начало

24rodopi.bg/Регион

Ремонтни дейности кипят по пътя към Рани лист. Нов асфалт се полага по отсечката за радост на водачи и местни жители.

В началото на май служебният регионален министър Иван Шишков обеща до края на месеца да започне голям ремонт на път III- 5009 (Конуш-Черноочене) – Зорница – Бели пласт – Стремци – Рани лист – (Черноочене – Кърджали) и изпълни обещанието си.

Припомняме, че още през септември 2018 година зам.-председателите на Общинския съвет Юсеин Ахмед и Кадир Мустафов поискаха тогавашния премиер Бойко Борисов да разпореди спешно изкърпване на дупките на пътищата в Рани лист и Болярци.

Ремонт на окаяния пътен участък се извършва едва днес след радпореждането на Иван Шишков.

Строителният министър обеща средства и за ремонт на „входа“ на Кърджали и изграждането на кръгово кръстовище край Глухар – два участъка от пътя за „Маказа“

„Цялостен ремонт на булевард „Беломорски“, който е в трагично състояние, ще започне до месец и половина. Ремонтът ще обхване участъка от общинската горичка до автогарата.

Две кръгови кръстовища ще бъдат изградени с цел подобряване и обезопасяване на трафика по трасето към границата. Те ще бъдат в района на съда в Кърджали и кръстовището край село Глухар“, заяви в града край Арда Иван Шишков на 18 май.

От два дни той не е министър, новият – Андрей Цеков, пък още не е обявил приоритетите на строителното ведомство и дали пътят за „Маказа“ през Кърджали е сред тях. Днес той смени ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0