Изнесена приемна: Какво споделиха изселници в Бурса пред кмета на Ардино

24rodopi.bg/Регион Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и председател на Общинската организация

24rodopi.bg/Регион

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и председател на Общинската организация на ДПС Шахин Байрамов бяха на тридневно посещение в Турция. В рамките на визитата Изет Шабан организира изнесен приемен ден в сградата на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци). Той премина в много топла и приятна атмосфера. Изселниците поставяха въпроси от различно естество. Споделиха, че мислите им винаги са в родния им край и искат активно да участват в развитието на родните си населени места. „Хубаво е подобни инициативи да се провеждат периодично“, заявиха те.

В рамките на посещението, кметът се срещна и с ръководството на Сдружението на Ардинци, начело с председателя му Юксел Юртсевер. Основна тема на разговорите бе поддържането на добрите взаимоотношения между община Ардино и Сдружението. Сред акцентите на срещата бе и болката от опустошителните земетресения в Турция и Сирия. Кметът Изет Шабан изрази своите съболезнования към семействата и близките на жертвите и пожела бързо възстановяване на пострадалите. „Община Ардино винаги е била съпричастна и бе сред първите, които започнаха дарителска кампания за пострадалите от земетресенията в Турция. Със своя дарителски жест всички ардинци се обединиха в името на доброто и човещината. Откликнаха на чуждата болка и показаха, че са единни с трагедията на турския народ“, заяви Изет Шабан.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

COMMENTS

WORDPRESS: 0