Изненада! Твърде малко мераклии за кметове, но за общински съветници – бол

Изненада! Твърде малко мераклии за кметове, но за общински съветници – бол

24rodopi.bg/Политика Номинационна кампания`2023 на ДПС в Кърджалийско върви към рекордно малък брой кандидати за кметове, разкриха за 24rodopi.com ак

24rodopi.bg/Политика

Номинационна кампания`2023 на ДПС в Кърджалийско върви към рекордно малък брой кандидати за кметове, разкриха за 24rodopi.com активисти на партията.

В предишни години сборът от мераклии за кметове в 7-те общини е достигал до 50, а за вота на 29 октомври 2023 година на повечето места има по 1 номинация.

По-интересна е битката за попадане в кандидатските листи за общински съветници. Видимо ще има ръст спрямо предишната кампания, отбелязва член на Общинския съвет на ДПС в Кърджали.

Както вече 24rodopi.com писа, поне по трима кандидати за кметове на общини трябва се представят пред Областния предизборен щаб до 29 август, след което списъците ще бъдат предадени на Централния изборен щаб.

Между 10 и 20 септември ще се проведат консултации, на които ще бъдат определени кандидатите на ДПС. Възможно е номинираните да бъдат приети от почетния председател Ахмед Доган, който ще си каже тежката дума за ключовите общини.

Доган вижда така: Общинските кметове в Кърджалийско – 4 мъже и 3 жени, в съветническите листи – равнопоставеност на половете – четете тук

Последният възможен ден за обявяване и на кандидата за кмет на Кърджали е 25 септември – крайния срок за регистрация на кандидат кметовете и листите с общински съветници в Общинските избирателни комисии.

На снимката: Вчера се проведе събрание в Широко поле

COMMENTS

WORDPRESS: 0