Изненада! Президентът праща Илияна Йотова на Перперикон, Овчаров се надява отново да потекат пари към него

Изненада! Президентът праща Илияна Йотова на Перперикон, Овчаров се надява отново да потекат пари към него

24rodopi.bg/Регион Вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети в събота Перперикон, където ще се запознае с новите открития в археологическия комплекс. В

24rodopi.bg/Регион

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети в събота Перперикон, където ще се запознае с новите открития в археологическия комплекс. Визитата ѝ е по покана на Регионален исторически музей – Кърджали и екипа на археолога Николай Овчаров, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Илияна Йотова ще се срещне и с кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Припомняме, че Овчаров ръководи от години разкопките на открития от Иван Балкански скален град. Той получаваше огромни пари от държавата при управлението на Бойко Борисов, а преди това разчиташе на президента Георги Първанов. По времето на кабинета „Петков“ от културното министерство изразиха съмнения относно прозрачността при усвояването на средствата.

Овчаров бе и от най-активните противници на Румен Радев, дори стана зам.-председател на Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков. „Вероятно господин Радев е талантлив генерал. Но неговата политика от последните 5 години много прилича на прочутия трактат „Изкуството на войната“, твърди археологът Овчаров. Месеци по-късно той се надява, след посещението на вицепремиера на Перперикон, министерството на културата да промени позицията си относно усвояването на средства за разкопки на тракийския град.

COMMENTS

WORDPRESS: 0