Изненада! „Демократична България“ печели 5-ия мандат в Кърджали! (обновена)

Изненада! „Демократична България“ печели 5-ия мандат в Кърджали! (обновена)

24rodopi.com/Политика Последните резултати от преразпределянето на мандатите по метода „Хеър Ниймайер“ сочат, че най-близо до 5-ия мандат в Кърджали

24rodopi.com/Политика

Последните резултати от преразпределянето на мандатите по метода „Хеър Ниймайер“ сочат, че най-близо до 5-ия мандат в Кърджали вече е „Демократична България“, сочи математическият екип на 24rodopi.bg към 22.00 часа на 3 октомври.

Припомняме, че изборните резултати даваха преднина за петия мандат на ГЕРБ, която спечели 6 606 гласа в региона, но след 13-ото „завъртане“ при преизчисляването по метода на големия остатък „5-ият“ премина през различни формации, докато се озове в „Демократична България“.

Общинският съветник Радослав Иванов Милев бе вписан като водач на листата на коалицията в 9-и Кърджалийски многомандатен избирателен район.

В 7-те кърджалийски общини за „Демократична България“ гласуваха 1 182 души.

Така, ако до четвъртък не последва някакво изненадващо пресмятане от ЦИК, в новия парламент от Кърджали ще влязат Мустафа Карадайъ, Мукаддес Налбант, Байрам Байрам и Адлен Шевкед от ДПС, и Радослав Милев от „Демократична България“. Карадайъ отново ще предпочете Шумен и в парламента ще попадне Павлин Кръстев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0