Изключиха „вестоносеца на Сарая“! Илхан Андай по bTV: ДПС има 45 депутати, Доган – двама

24rodopi.Bg/Политика Ако Рамадан Аталай не спекулира, Ахмед Доган прави огромна услуга на Бойко Борисов и взривява ДПС и „новото начало“, за което гл

24rodopi.Bg/Политика

Ако Рамадан Аталай не спекулира, Ахмед Доган прави огромна услуга на Бойко Борисов и взривява ДПС и „новото начало“, за което гласуваха хората от депесарските региони на 9 юни.

Това коментира в ефира на bTV Илхан Андай от 24rodopi.com.

Аталай е със снето доверие от областната структура на ДПС в Пловдив, която го направи народен представител. Тази сутрин ПГ на ДПС изключи от редиците си Аталай и той, заедно с Айсел Руфад, са вече независими.

„Ахмед Доган получава прекалено много информация, но е контролирана и през определен интерес. Аталай му е основен източник, но през ситото „Интереса клати феса“, а и изигра ключова роля за отстраняването на Карадайъ. Остър разрив между Доган и Пеевски няма, „вестоносецът от Сарая“ спекулира. Между Доган и Пеевски има един разговор между по-агресивен лидер и по-сантиментален пенсиониран почетен председател на партия, това е. Аталай настоявал да стане зам.-председател на ПГ на ДПС, а Пеевски го отрязал заради слабите му резултати“, каза още журналистът.

В студиото на телевизията Аталай, който от 28 години е депутат на ДПС от квотата на алианите, обяви, че самият Доган е наредил да не се подкрепя правителството на ГЕРБ, и нападна Делян Пеевски.

„Ако Аталай не спекулира твърде много, Ахмед Доган прави голяма услуга на Бойко Борисов, тъй като всичко беше на плещите на лидера на ГЕРБ днес – и съставянето на правителство, и предизвикването на нови избори. Доган не е във форма, Доган взривява ДПС“, обясни още Андай пред bTV.  Той, политологът проф. Светослав Малинов и бившият земеделски министър Мирослав Найденов коментираха политическата новина на деня – ще има ли България ново редовно правителство.

Делян Пеевски обяви в кулоарите на парламента, че ПГ на ДПС ще подкрепи волята на хората, а не на Доган. По устав аз съм председател, каза Пеевски.

Андай подчерта, че ДПС вече има 45 депутати, а Доган има 2 депутати, и има шанс за кабинета „Росен Желязков“.

„Рамадан Аталай е дългогодишен частник, виреещ под знамената на ДПС. Това му е последното интервю като представител на парламентарната група. Той е зависим и уязвим, трябва да стане клиент на прокуратурата. Не би издържал и теста на полиграфа по много тежки въпроси“, посочи още Андай.

COMMENTS

WORDPRESS: 0