Изграждат нов светофар на ул. „1 май“, общинари: Ангажират фирма на общински съветник!

24rodopi.bg/Кърджали Изграждат светофар на кръстовището между улиците “1-ви май” и “Димитър Маджаров” (срещу завод „Орфей“) в Кърджали. Обявената общ

24rodopi.bg/Кърджали

Изграждат светофар на кръстовището между улиците “1-ви май” и “Димитър Маджаров” (срещу завод „Орфей“) в Кърджали. Обявената обществена поръчка е с прогнозна стойност от близо 160 хил. лева, а местна кърджалийска фирма е одобрена за изграждането на светофарната инсталация, съобщават от Общинска администрация.

Основната цел на поръчката е постигане на ефективно управление на трафика в град Кърджали, което, според възложителя в лицето на Община Кърджали, ще допринесе за намаляване на задръстванията и транспортните закъснения, както и за по-навременно реагиране при възникване на пътни транспортни произшествия. Фирмата, която ще изгради светофара е дала минимален срок за изпълнение от 19 календарни дни за сумата от близо 135 хиляди лева.

От администрацията не посочват коя е фирмата, но според съветници става дума за свързаната с общинския съветник от квотата на алианите Мустафа Ахмед, която от години поддържа светофарите в града край Арда.

Предстои организация на движението, съгласувана с АПИ, твърди пред кърджалийската станция на БНР инж. Катя Митовска, председател на комисията, определила фирмата изпълнител. Все още не е ясно кога ще започнат строително-монтажните работи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0