Избирателите: Това не е наше правителство! Ако изборите са днес: ГЕРБ – 23,3%, ПП-ДБ – 18%, „Възраждане“ – 15,4%

24rodopi.bg/Политика Ако изборите за Народно събрание се проведат днес, първа политическа сила отново ще бъде ГЕРБ с 23,3 процента. Коалицията „Продъ

24rodopi.bg/Политика

Ако изборите за Народно събрание се проведат днес, първа политическа сила отново ще бъде ГЕРБ с 23,3 процента. Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще бъде втора с 18 на сто от изборния вот. Други 15,4 на сто от избирателите, на въпроса „За кого бихте гласували, ако изборите са днес“ отговарят „Възраждане“.

Следват ДПС с 12,9%, за БСП – 9%, за „Има такъв народ“ -5,4%.

Това сочат данните от последното социологическо проучване, проведено в периода 18-24 юли от агенция „Медиана“.

Анализът на социолозите гласи: „Страната навлиза в нов тип политическа криза. Предишната криза беше продукт на конфронтацията между партиите и невъзможността им да постигнат минимален консенсус и да съставят правителство. В крайна сметка партиите постигнаха някакъв консенсус, който обаче влиза в остро противоречие с волята и очакванията на мнозинството от избирателите, които заявяват – „Това не е наше правителство!“.

Президентът се ползва с най-високо доверие сред участниците в проучването – 53%, лидерът на ГЕРБ е с 29%, а Корнелия Нинова и Костадин Костадинов – по 23%.

47% от участниците в проучването са заявили, че правителството на Николай Денков ги разочарова, 20% са на противоположното мнение и посочват, че кабинетът им вдъхва надежда. 33% са заявили, че не могат да преценят.

COMMENTS

WORDPRESS: 0