Избирателите сочат кои са лъжите на Борисов и ГЕРБ

Избирателите сочат кои са лъжите на Борисов и ГЕРБ

24rodopi.bg/Избори`2022   Първият кабинет на Бойко Борисов падна заради високите цени на тока и горивата, тогава нямаше световна енергийн

24rodopi.bg/Избори`2022

 

Първият кабинет на Бойко Борисов падна заради високите цени на тока и горивата, тогава нямаше световна енергийна криза, а всичко зависеше от правителството на ГЕРБ. Което означава, че проваленият в локалния проблем бивш министър-председател, днес като кандидат за власт за пореден път показва мускули на глобалния, но просто лъже, коментирайки новите цени на електроенергията.

 

Това е констатацията на избирателите в 9-те Кърджалийски многомандатен избирателен район, отбелязват от партия „Продължаваме промяната“ след серия от срещи на кандидатите за народни представители.

От „Промяната“ посочват:

Когато Борисов твърди, че ще свали цените на електроенергията и горивата е добре да си спомним, че първото правителство на ГЕРБ падна точно, защото не можеха да бъдат овладени цените на електроенергията за битови нужди и цените по бензиностанциите.

Темата с цените стана особено болезнена през 2013 г., когато национален протест срещу високите сметки за ток се превърна в най-масовия протест от години насам, обхвана десетки градове, доведе до блокиране на Орлов мост в София, на главния път Е-79 край Благоевград и Дупница и на много други улици и пътища. На отделни места се стигна и до сблъсъци с полицията.

Всичко това се случваше на фона на спокойна международна обстановка без наличие на световна пандемия и война в Европа.

Съвсем естествено изниква въпросът къде беше Борисов тогава?!Защо не свали цените при положението, че имаше цялата власт в държавата.

Отговорът е много прост: При Борисов манипулациите и внушенията, за да управлява, сякаш са запазена марка.

Старата политика на прехода работи по този начин, тя има много лица. Тя означава поток на пари към лидери на партии и олигарси,  вместо към пенсионери и работещи.

Тя кара младите хора да търсят по-добър живот в чужбина, вместо да постигат мечтите си тук.

Тя означава правителство, което изнудва бизнеса за подкупи.

Време е проваленото старо да бъде заменено с новото и прогресивно.

Време е да пенсионираме Бойкоборисовщината

Да си довършим работата!

Купуването и продаването на изборни гласове е престъпление

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0