Иван Гешев скъса оставката си! Заплашвали го с видеоклипове…

24rodopi.bg/Общество „Като главен прокурор съм работил само и единствено за България и за българските граждани и за тяхната сигурност. За мен думи, к

24rodopi.bg/Общество

„Като главен прокурор съм работил само и единствено за България и за българските граждани и за тяхната сигурност. За мен думи, като „Родина“, „Татковина“, „Отечество“, „мъжка дума“, „чест“, „вярност към приятелите“, означават нещо“, заяви главният прокурор Иван Гешев, който даде първото си изявление след поисканата му оставка.

„Може да съм допуснал грешки, да съм казал нещо непремерено, но всичко е било в интерес на народа. Сега може би очаквате това, което ще кажа. Това е моята оставка, това е химикалката“, каза той и извади лист хартия, който след секунда скъса демонстративно и хвърли на земята.

„Вчера, пристигайки от САЩ, бях поканен да си подам оставката до 10 часа днес. Беше споменато моето семейство и, че ако не го направя, някой ще натисне копчето „ентър“ с видеоклипове. Затова реших да проявя благоразумие, защото животът продължава“, каза той.

„Имаше и лирическо отклонение, че съм сам на скалата и натам духа вятърът. Ще кажа обаче, че мен не ме е страх“, каза той.

„Аз не знам дали съм смел, но винаги съм правил неща, които смятам за правилни. Така виждам аз атаката на политическата мафия, олигархията. Опитах се още в началото на мандата си, да променя каквото мога – живота на българските граждани.

Да подобря тяхната сигурност. Започнах с битовата престъпност и с възрастните хора, които обират по къщите. Продължихме с организирана престъпност и ЕК заяви, че този проблем вече е решен. За пръв път се появиха разследващи дела за тероризъм и зловредното руско влияние“, каза обвинител номер едно.

„Даже някои бивши премиер подаряваха кученца на Путин. Бяха каракачански овчарки мисля. Продължихме и с олигарси, които смятахме за недосегаеми, а сега се крият в Дубай и Сърбия, пазени вероятно от руснаците“, каза Гешев.

„Прокуратурата в резултат на това беше атакувана безогледно. Обединиха се политическата мафия, олигарсите, престъпниците и всички, които искат да продължат да крадат. Аз, а надявам се и българите, не искаме това да продължава.

По тази причина ние живеем по този начин, в този олигархичен модел. Днес се надявам това да е началото на края на този олигархичен модел. Ще се присъединя към г-н Сарафов, който каза, че политиката трябва да излезе от прокуратурата.

Съгласен съм, сега е моментът и съм сигурен, че тя трябва да излезе от съдебната власт, където до този момент се опитваше в някаква степен внимателно, да ръководи в интерес на користните си интереси. Това сега се прави безобразно и брутално“, категоричен бе Гешев.

По думите му в момента политици нарушават дори елементарния морал.

COMMENTS

WORDPRESS: 0