Иван Бакалов: Най-ниски заплати, най-нисък ръст на БВП и най-бедни в целия ЕС, но и най-знаещи

Иван Бакалов: Най-ниски заплати, най-нисък ръст на БВП и най-бедни в целия ЕС, но и най-знаещи

 „Най-мъдрият народ в Европа мре от ковид и казва – не е вярно, лъжат ни. И не ще да се ваксинира, понеже знае повече от другите. Всеки втори в социал

 „Най-мъдрият народ в Европа мре от ковид и казва – не е вярно, лъжат ни. И не ще да се ваксинира, понеже знае повече от другите. Всеки втори в социалните мрежи поучава Световната здравна организация как трябва да се ваксинира и съди световната наука къде е сбъркала“, коментира в e-vestnik известният журналист и анализатор Иван Бакалов.

„Най-ниски заплати, най-нисък ръст на Брутния вътрешен продукт и най-бедни в целия ЕС… Обаче имало проучвания за коефициента на интелигентност в различните държави и българите били на второ място след израелците. Ако четеш из социалните мрежи, даже сме били на първо място…“, подчертава анализаторът. И още:

„Народът на Тангра, рода Дуло или траките (кой каквото си харесва), е създал цивилизацията, бил е най-голямата империя в Европа, измислил е компютъра…

Тия дни излезе най-точният тест за интелигентност – България надмина 4000 жертви от ковид на милион жители. Над нас е само Перу, а след нас без шанс вече да ни настигнат са Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония. Народът на Тангра ще се бори за титлата най-умни в света само с народа на инките.

Най-мъдрият народ в Европа мре от ковид и казва – не е вярно, лъжат ни. И не ще да се ваксинира, понеже знае повече от другите. Всеки втори в социалните мрежи поучава Световната здравна организация как трябва да се ваксинира и съди световната наука къде е сбъркала.

Всичко идва от образованието, изглежда.

Как иначе се обяснява, че у нас лекари отказват да се ваксинират, и съветват и пациентите си да не го правят. Сигурно е от качествено образование, знаят повече от колегите си по света. Не им вярват на тия институти и световни научни организации. Имаме си наши мангъроиди, чорбаноиди, които са далеч по-образовани и са нашите гурута в тази епидемия, за която ни лъжат.

А тия български лекари по институти в чужбина, които се обаждат – те са платени, разбира се, както и медиите.

У нас учители проповядват против ваксините, и също не се ваксинират. И маските били вредни. Родители не дават плюнката на децата си…

Образецът за учител Теодоси, описван като мъдрец и светец, дръпна едно яростно слово против ваксините.

На 24 май тия всички трябва да пеят песента с нов текст – „Назад, науката е мрак“.

И още се срещат ехидни забележки из социалните мрежи, че в Израел били много ваксинирани, ама там сега колко много се заразявали… Демек – ваксините не помагат, само ни лъжат, само ни плашат и т. н. Уж по интелигентност се мерим само с евреите. Починалите от ковид в Израел от началото на епидемията до вчера са 8 хил. при 9 млн. население. Починалите в България – 28 хил. при 6,5 млн. население.

Имало тестове за интелигентност…

 

 

 

 Най-точната статистика на НСИ – по смъртни актове. Тук са посочени брой починали през годините от 2015 насам. Без да се посочва причина за смъртта, само брой. Вижда се, че през 2015-2019, при същата здравна система са умирали много по-малко (средно около 110 хил. годишно или 2100 седмично). И през 2020 и 2021 при вълните от ковид броят на умрелите скача над 4000 седмично, а общо за годината свръхсмъртността е повече от жертвите на България през Втората световна война. Това не плаши храбрите нашенци, които смятат, че всичко е лъжа.На такива аргументи интелигентният българин отговаря съобразително – „Е, ние си бяхме първи по смъртност и преди епидемията. И здравната система ни е лоша, не спасява хората, затова.“

Както се вижда от графиката тук, и през 2015-2019 година здравната система е била същата, само че през 2020 и 2021 умират много повече хора. Защо така?

И защо у нас смятат, че ваксините, маските, тестовете, предпазните мерки не са нужни, а здравната система е длъжна да те спаси, ако се разболееш от ковид? Макар че и в най-модерните болници в Израел или Германия също не успяват да спасят пациенти с ковид.

Коментари от Фейсбук.

На всичко намират отговор. Най-железния аргумент е – лъжат, не са толкова жертвите, не са починали от ковид, не са им правили аутопсия.

Целия свят от Лондон, Берлин, Москва, през Израел до Иран, Япония и САЩ участват в световната конспирация да не правят аутопсии и да надписват починалите от ковид…

Но човек няма нужда да има АйКю над 100, не му е нужно и повече от начално образование, за да разгледа тази графика и да разбере какво се случва. Тя показва брой починали, прави се по смъртни актове – най-точната статистика. Тук причини за смърт не са посочени. Просто се вижда, че от началото на епидемията у нас свръхсмъртността е повече отколкото са българските жертви по време на Втората световна война.

Сигурно това се случва от много интелект“.

 

Бележка: Заглавието е на 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0