Исмаил Муса: Никой не е искал да ме убива, сам се запалих!

Исмаил Муса: Никой не е искал да ме убива, сам се запалих!

24rodopi.bg/Темата+ „Никой не е искал да ме убива, нямам чак такива врагове или поне не знам. Стана неволно, докато се усетя и дрехите вече горяха. Б

24rodopi.bg/Темата+

„Никой не е искал да ме убива, нямам чак такива врагове или поне не знам. Стана неволно, докато се усетя и дрехите вече горяха. Беше ужасно. Добре, че наблизо имаше гьол“, разказа пред 24rodopi.com Исмаил Муса.

Както вече 24rodopi.com писа, помашкият лидер Исмаил Муса е със сериозни изгаряния на краката и дясната ръка след инцидент във фамилния имот в Кирковско. Една от версиите гласи, че бил залят с бензин от недоброжелатели.

„Вече съм добре. Лекуваха ме в Кърджали и в специализирана клиника в Пловдив. Проблемни са ми още десният крак и дясната ръка. Изгарянията са около 30%“, твърди бившият зам.-председател на Демократическата партия на труда, позната като Помашката партия.

Исмаил Муса палел сухи треви в имота си и при боравене с огъня се запалил коприненият му костюм. Сам си навредих – това е обяснил пострадалият в Центъра за спешна медицинска помощ, с която информация разполагат и в полицията.

Жители на Дюлица, които се притекли на помощ на Исмаил, твърдят, че „неизвестни мъже са залели краката му с бензин, запалили го и избягали“.

„Говорят какво ли не. Че съм имал борчове, че са ме наказали защото не ги връщам. Че са ме оставили да изгоря жив. Няма такова нещо. Просто запалих трънака, но огънят тръгна към овошките. И за да спася дръвчетата, влязох в огъня и така костюмът пламна. Скочих във водата. Състоянието ми беше много тежко“, твърди Исмаил Муса.

През 2019 година той беше кандидат за кмет на община Кирково от партията на Гюнер Тахир „Национално Движение за права и свободи“. Демократическата партия на труда, на която преди години беше зам.-председател, вече не съществува.

„Ръководя помашка фондация“, каза Муса. Той е собственик на около 3 500 дка земи във Видинско, Кърджалийско и др.

COMMENTS

WORDPRESS: 0