Искане от съветник: Безплатно на „Синята зона“ за джипита при посещения на адрес

24rodopi.bg/Общество Личните лекари да имат безплатен достъп до „Синята зона“ по време на домашни посещения при пациенти, настоява общинският съветни

24rodopi.bg/Общество

Личните лекари да имат безплатен достъп до „Синята зона“ по време на домашни посещения при пациенти, настоява общинският съветник Гроздан Колев, съобщават от пресцентъра на местната структура на ГЕРБ. Той е входирал питане до кмета и председателя на Общинския съвет, което да бъде внесено на предстоящото заседание на 25 ноември. Колев предлага промени в Наредбата за транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали, които да позволят на джипитата да паркират безплатно в т.нар. „Синя зона“ при рутинни прегледи или спешни повиквания по местоживеене, тъй като често се налага да посещават по няколко адреса в един отрязък от време  и да бъдат таксувани многократно. 

„Да улесним медиците при извършване на дейността им е въпрос на хуманно отношение към труда им, това е най-малкото, което можем да направим за тях“, твърди Гроздан Колев от ГЕРБ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0