Инвеститор и брокер: Цените на жилищата у нас са във високо плато и няма да паднат

24rodopi.bg/Общество Цените на недвижимите имоти в България са във високо плато и няма да паднат. Това не се случи по време на голямата финансова кри

24rodopi.bg/Общество

Цените на недвижимите имоти в България са във високо плато и няма да паднат. Това не се случи по време на голямата финансова криза през 2008 година, няма да се стане и сега. По-вероятно поскъпването да спре за известно време, но няма предпоставки цените на апартаментите да тръгнат надолу.

В това са категорични строителният предприемач Христо Томов и Георги Димитров – брокер и анализатор на недвижимите имоти, които отговарят на въпроса докога ще растат цените на жилищата, пише „Марица“.

Според Христо Томов повишаването на цените на имотите в Пловдив е съвсем резонно, тъй като дълги години пазарът в града по тепетата е бил подценен.

Всички брокери и инвеститори в жилищно строителство в Пловдив отчетоха през 2022 година засилен интерес от жители на съседните области Смолян, Кърджали и Хасково към предлаганите за продан апартаменти във втория по големина български град. Според експертни изчисления най-бързо у нас се изплаща апартамент в Пловдив, за около 11 години.

Миналата година жилищата просто са постигнали нормалната си стойност. Това се дължало основно на повишаването цените на материалите и на труда, така че едва ли някой строител би си позволил оттук нататък да намали цените и да продава на загуба.

Това сочи анализът на Томов и Димитров.

COMMENTS

WORDPRESS: 0