„Инспектор“: 6 000 лева и вземаш изпита за книжка без да се явиш!

24rodopi.bg/Общество „Даваш 6000 лева и вземаш успешно теоретичния изпит за шофьорска книжка, без дори да се явяваш!“-тази схема приложил мъж от че

24rodopi.bg/Общество

„Даваш 6000 лева и вземаш успешно теоретичния изпит за шофьорска книжка, без дори да се явяваш!“-тази схема приложил мъж от чернооченско село, представяйки се за инспектор в Областния отдел „Автомобилна администрация“ (бившата ДАИ) в Кърджали. С нея успял да натрупа пачките от мераклия за водач от Кирковско.

Измамата била извършена през август 2022-ра година.

Преди дни съдът в Кърджали призна за виновен „инспектора“, като му наложи условно наказание – „лишаване от свобода“ за срок от една година.

Припомняме, че през февруари м.г. пък бе проведена операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и сектор „Борба с организирана престъпност“ в „Автомобилна администрация“ Кърджали. Бе разкрита корупционна схема при провеждане на изпити за издаване на свидетелства за правоуправление на моторни превозни средства. При нея бяха задържани двама души. Единият от тях служител в отдела, а другият автоинструктор, който се явявал посредник.

Според разследващите тогава, кандидатите за водачи на МПС, които са си платили за шофьорска книжка извън правилата, се обличали със специална риза, оборудвана с технически средства, така че верните отговори да бъдат диктувани на изпитвания.

Това бе разкрито след акцията от главен инспектор Радослав Узунов, началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция на МВР.

Преди самия изпит всички явяващи преминавали през детекторна рамка, която индикира за наличие на непозволени предмети. Въпреки това кандидатите са допускани.

COMMENTS

WORDPRESS: 0