Инспекцията: 409 нарушения в предприятия, 7 души работят без трудови договори

Инспекцията: 409 нарушения в предприятия, 7 души работят без трудови договори

409 са констатираните нарушения при 71 проверки, извършени в 71 предприятия в Кърджалийско, отчетоха за ноември от Инспекцията по труда. 224 от неред

409 са констатираните нарушения при 71 проверки, извършени в 71 предприятия в Кърджалийско, отчетоха за ноември от Инспекцията по труда.

224 от нередностите са по трудови правоотношения, а 182 са били свързани със здравословни и безопасни условия на труд. Издадени са 395 предписания и 24 акта.

До края на месец ноември предстои да бъдат приключени още 27 проверки, заложени в плана за месеца.

Констатирани са 7 нарушения, свързани с наемане на лица без трудови договори. Общият брой съставени и връчени актове за установени административни нарушения е 24 броя, но предстои да бъдат съставени и връчени до края на месеца още няколко акта.

Продължават проверките, свързани със спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространението на Ковид-19. И до момента инспекторите по труда проверяват дали работодателят е предприел действия за въвеждане на противоепидемични мерки в предприятията като част от задълженията му да осигури здравословни и безопасни условия на труд. Работещите от своя страна имат задължението да изпълняват въведените от работодателя правила за безопасност и здраве, посочват от Инспекцията.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0