„Имерис“ за недоволството на служителите: Заплатите са увеличени с 16%, стартовата е 994 лева!

„Имерис“ за недоволството на служителите: Заплатите са увеличени с 16%, стартовата е 994 лева!

Петър Калчев/24rodopi.bg/Икономика „През последните 2 години, и по-специално след септември 2021 година, както всички останали бизнеси, ние сме изпра

Петър Калчев/24rodopi.bg/Икономика

„През последните 2 години, и по-специално след септември 2021 година, както всички останали бизнеси, ние сме изправени пред неочаквано голямо увеличение на разходите за ел.енергия, газ, дизелово гориво, транспортни разходи и други. Независимо от неблагоприятната външна среда ние успяхме да увеличим заплатите, като пакет от мерки, на нашите работници и служители“.

Това обявиха от  ръководството на „Имерис Минералс България“ АД в Кърджали по повод стачната готовност на служители, които настояват за увеличение на възнагражденията им.

Според дружеството, ръстът на заплатите е в размер на 16% и е в сила от 1-ви януари 2022 година.

„10,3% увеличение на средната работна заплата, като стартовата основна заплата в дружеството е 994 лева или 140% минималната заплата за страната. 4% е увеличението на нетна база, чрез увеличение на ваучерите за храна с 43% спрямо януари 2021 година. 2% е увеличението чрез промяна на бонус системата в компанията.

От януари 2022 година прилагаме нова бонус система, която спрямо старата  дава на нашите работници допълнително нетно увеличение от 2% на месечна база на всички работници и служители. В допълнение Имерис предоставя на своите работници и служители групова медицинска застраховка „ЗАКРИЛА“ и застраховка живот, както и задължителна застраховка „Трудова злополука“. Ние се грижим за нашите хора и техните семейства, както и за местната общност, като нашата цел е да поддържаме успешен бизнес в тази необичайна външна среда“, посочват от дружеството в съобщение до медиите.

Компанията е основана преди 70 години и от 2015-а е част от групата Имерис, базирана във Франция, листвана на френската борса. „През всички тези години Имерис стриктно спазва местното законодателство, включително колективният трудов договор за минната индустрия“, посочват още от дружеството.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0