„Имам човек, той ще те оправи“ – бум на менте медицински за водачи

„Имам човек, той ще те оправи“ – бум на менте медицински за водачи

24rodopi.bg/Общество/Регион Опасни водачи вадят медицински удостоверения за здравословно състояние за подновяване на шофьорски книжки без да са отишл

24rodopi.bg/Общество/Регион

Опасни водачи вадят медицински удостоверения за здравословно състояние за подновяване на шофьорски книжки без да са отишли на преглед. В голяма част от случаите се касае за очна диагностика при специалист, а необходимият документ е фалшифициран.

„Познавам човека, който вади медицински свидетелства без да се занимаваш да ходиш в болницата по кабинети. Ще те оправи“. Това чул поредният водач, който влезе в съда при опит да си поднови свидетелството за правоуправление от свой познат. Именно последният го свързал с човека, който преди работел в болница в Родопите, разкри пред магистрати обвиняемият. Той трябвало да си попълни данните, а „оправачът“ драснал подпис на лекар от региона, чукнал и печат, който съхранявал в дома си.

По-късно медицинското удостоверение било представено за заверка от личния лекар, който дори не подозирал за измамата.

Схемата е работила явно от години в Смолянско. Десетки са делата за представени фалшифицирани медицински за шофьорски книжки. Някои от които именно за очни прегледи. Използват се имената на лекари от региона, а някои от случаите са дори отпреди пет години, но пълнят архивите на съдилищата в региона едва сега.

Всички дела завършват с освобождаване от наказателна отговорност на тарикатите водачи, които не искат да обикалят лекарски кабинети. Наказанието е глоба в размер на 1000 лева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0