Имало „друсана трева“?! Открихте топлата вода, във всяко училище има поне един дилър…

24rodopi.bg/Общество „Ученици продават дрога на ученици. Това не е новина. Това е действителност от години. Някакви господа се събрали в зала и дости

24rodopi.bg/Общество
„Ученици продават дрога на ученици. Това не е новина. Това е действителност от години. Някакви господа се събрали в зала и достигнали до това прозрение. Във всяко училище има хора, които могат да намерят всичко при поискване и срещу пари“.

Това обяснява за 24rodopi.bg отлично запознат с „порядките на улицата“ млад мъж от региона.

„Тревата не е това, което беше преди 16-17 години. В днешно време тя се казва „друсана трева“, с различни торове и поръсена с медикаменти, които силно пристрастяват. И който употребява трева веднъж месечно, много лесно може да стане зависим, като до шест месеца да изгради такава зависимост, че за седем-осем месеца да развие психоза, психиатрично заболяване или параноично заболяване, от което не може да излезе“.

Това бе обявено в средата на февруари в информационна среща, организирана от Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали.

Канабис има в Родопите и местно производство, но вносът от Хасково и Пловдив е далеч по-евтин. Синтетичната дрога-амфетамин и метаамфетамин, по-известен като „пико“, също е от там.

20 лева е цената за грам марихуана или синтетика. Ако под тепетата кокаинът обаче може да се намери за около 80 лева, то в Родопите цената достига 120-130 лева за грам. Тук тарикати го смесват със стрит аспирин. Горчивият ефект е постигнат, а печалбата се удвоява.

„Големи дилъри няма. Играе се на дребно. Много пишлегари се опитват да се направят на звезди с по-големи количества, но бързо угасват. Самите дилъри се тропат помежду си. Няма оцеляване в този бранш“, посочва източникът ни. Според него, една от големите фигури в „занаята“ към момента излежава присъда след като е бил спипан в мащабна акция с продажба на килограми синтетична дрога. Става въпрос за М.М., арестуван след сделка с голямо количество в Пловдивско.

„Дилъри в Смолянско дори изпяват клиентите си веднага след като са им продали 1-2 грама канабис. По този начин все са на сухо, а полицията задържа дребни консуматори“, посочва още източникът ни.

Както вече писахме, наркодепа има по пътя за „Маказа“. От там гърци зареждат синтетични наркотици. Това разкриват задържани лица, гръцки граждани.

COMMENTS

WORDPRESS: 0