Илкнур Кязим прочете на деца любимата си приказка

Илкнур Кязим прочете на деца любимата си приказка

Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим прочете любимата си приказка "Червената шапчица" на децата в ДГ "Здравец". Поводът за това стана Седмицата на

Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим прочете любимата си приказка „Червената шапчица“ на децата в ДГ „Здравец“. Поводът за това стана Седмицата на детската книга и четенето, посветена на Световния ден на книгата и авторското право. Тази година кампанията се провежда под мотото „Големите четат на малките“, а целта е да се повиши интересът към четенето сред деца и ученици, както и да информира обществото по темата за грамотността сред най-малките. Приказки на децата в ДГ „Здравец“ чете и заместник-кметът по образованието Гюлюзар Исмаил. В инициативата се включиха и останалите представители на общинското ръководство. Председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер и зам.-кметът Айхан Осман четоха детски книжки в ДГ „Зорница“, а заместник кметът Алие Ибрахим и секретарят на общината Зихни Дурмуш в ДГ „Щастливо детство“.

„Децата ни живеят в пъстър и шарен свят, изпълнен с много вълшебства. Имат безброй много въпроси и непрекъснато търсят отговорите им. Ролята на детската литература е да намира тези отговори и да им ги представя по подходящ начин. Важно е ние, възрастните да им четем книги, защото любовта към книгата се възпитава от най-ранните години“, заяви Илкнур Кязим.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0