Илия Илиев: Всяко село да получи 10 000 лева от бюджета

Илия Илиев: Всяко село да получи 10 000 лева от бюджета

24rodopi.bg/Политика Всяко малко населено място да получи 10 000 лева и този разход да бъде включен в бюджета още тази година. Това заяви бившият обл

24rodopi.bg/Политика

Всяко малко населено място да получи 10 000 лева и този разход да бъде включен в бюджета още тази година. Това заяви бившият областен управител на Кърджали Илия Илиев, който е в ръководството на партия „Републиканци за България“.

„Бил съм в почти всички населени места в област Кърджали. В последната година съм посетил някои от тях и виждал как всяко се нуждае от средства за облагородяване, за да не изглеждат тези села тъжни и изоставени“, каза пред 24rodopi.com Илия Илиев.

От партията са входирали писмено предложение до председателите на парламентарно представените групи в НС и финансовия министър, във връзка с внесения Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет.

Депутатите са призовани да предложат, по реда на ПОДНС между първо и второ четене на посочения законопроект, увеличаване на бюджетите на общините в страната, както и законова възможност за осигуряване на делегирани бюджети на всички малки населени места.

„При отпускането на бюджет от минимум 10 000 лв. годишно за малките населени места в страната техният облик ще се промени драстично. Парите ще се изразходват от кмета на населеното място според нуждите на местните жители. С тези средства може да бъдат ремонтирани улици, тротоари или важни за общността сгради, да бъдат изградени детски площадки, улично осветление и системи за видеонаблюдение“, уточнява позицията на съпартийците си Илия Илиев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0