Илия Илиев: Кандидати за депутати, ангажирайте се с големия проблем на Кърджали – Обходния път

Илия Илиев: Кандидати за депутати, ангажирайте се с големия проблем на Кърджали – Обходния път

24rodopi.bg/Политика/Регион Кандидатите за депутати да поемат ангажимент за изграждането на околовръстен път на Кърджали. Това призова местният лидер

24rodopi.bg/Политика/Регион

Кандидатите за депутати да поемат ангажимент за изграждането на околовръстен път на Кърджали. Това призова местният лидер на „Републиканци за България“ и бивш областен управител на Кърджали Илия Илиев. Той коментира предизборните изяви на кандидатите през призмата на един от големите проблеми на региона.

„Удобно темата за околовръстния път се замита под килима. През юни внесохме чрез областният управител до Министерски съвет подписка за проблема, в която се включиха над 4 000 кърджалийци. Искането беше ясно – държавата да се ангажира с конкретни срокове за началото на строителството на околовръстния път. Срокът, в който трябваше да получим отговор, беше 2 месеца. Нямаше реакция нито от редовното, нито от служебното правителство“, твърди Илия Илиев.

Според него единственият шанс да се започне работа по проекта е бъдещите депутати да се ангажират с него.

„Кърджали се задъхва. Огромните задръствания се превръщат в ежедневие. Единственият изход е изграждането на околовръстен път. Това трябва да се превърне в кауза на всички местни депутати, независимо от партийната им принадлежност. По този начин те наистина ще покажат, че ги е грижа за хората в Кърджалийска област“, смята Илия Илиев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0