Илхан Андай в „Шоуто на Слави“: Етническите турци нямат лидери, дори парите на Ердоган не ги създават!

Илхан Андай в „Шоуто на Слави“: Етническите турци нямат лидери, дори парите на Ердоган не ги създават!

24rodopi.bg/Коментари/Политика „Проблемът на етническите турци е, че нямат лидери. Не говоря за хора, зад чиито имена временно пише „председател“ или

24rodopi.bg/Коментари/Политика

„Проблемът на етническите турци е, че нямат лидери. Не говоря за хора, зад чиито имена временно пише „председател“ или нещо друго на нещо си, а за човек, който като влезе в дадено населено място, хората сами да излязат да го посрещнат“, заяви във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ Илхан Андай от 24rodopi.com.

„Вие вероятно ще ме репликирате – а Ахмед Доган?“, обърна се той към водещия Иво Сиромахов и продължи: „Ако Доган беше кандидатът на ДПС за президент, той щеше да постигне още по-висок резултат, но нямаше как да стане. След насочения пистолет от Енимехмедов, Доган е обречен да живее в нещо като луксозен затвор. Неговият диалог с електората е прекъснат. Дори инфото за етническите турци, което получава, е изкривено. Посредниците си разчистват сметките помежду си чрез тази информация“, каза Андай. Затова реалните избиратели на ДПС в пределите на България вече клонят към 200 000, отбеляза гостът в студиото на ТВ 7/8.

„Духът на политиката на Анкара по отношение на финансирането на проекти на външни турци по линия на агенцията ТИКА и още един фонд, е с тяхната реализация да се създават лидери в културата, строителството, във всички сфери на живота. Но и това не се получава“, допълни журналистът.

В 18-минутното интервю той коментира проведените на 14 ноември президентски и парламентарни избори, разкри защо Реджеп Тайип Ердоган има „да си връща“ на българския президент Румен Радев, защо не се е сбъднала мечтата на Ахмет Давутоглу за България, за провалилия се сценарий Ердоган да помогне хем на Борисов, хем на ДПС, за №1 и №2 в „черния“ турски списък, за сблъсъка Доган-Пеевски и др.

COMMENTS

WORDPRESS: 0