Илхан Андай в „Пресечна точка“: Важно е България да става силна, после е Украйна! Следващият кабинет ще зависи от „евроатлантически акушер“

24rodopi.bg/Коментари Водещото в сформирането на следващото правителство няма да е логиката на урните, важна роля ще изиграе акушерстването отвън –

24rodopi.bg/Коментари

Водещото в сформирането на следващото правителство няма да е логиката на урните, важна роля ще изиграе акушерстването отвън – наречете го както искате: Посолство, Евроатлантизъм.

Това коментира по Нова тв Илхан Андай от 24rodopi.com.

В първия ден от работната седмица гостите в предаването „Пресечна точка” – журналистите Емилия Милчева, Илхан Андай и Едуард Папазян, дискутираха по две теми: „Помощ без въвличане в конфликта. НАТО с призив за по-силна подкрепа за Украйна“ и „Кой ще пилотира самолета след вота“, пише nova.bg.

„Важното е България да става по-силна, после е всичко отнасящо се до Украйна“, каза Андай. Той посочи, че президентът Румен Радев е станал популист по темата за Украйна в търсене на рейтинг. „Темата за изпращане на наши войски в Украйна я няма в реалността. Парламентът никога няма да гласува това да се случи. Резултатът ще е същият като при Истанбулската конвенция. Няма разумен политик или партия, който да тръгне срещу народа“, каза Андай. Най-доволна от развоя на войната и много печеливша е военната индустрия, и не само в САЩ, но и в България, отбеляза журналистът.

В 50-ото Народно събрание той вижда различни конфигурации.

Независимо какво говорят лидерите, ГЕРБ и ПП-ДБ все още се искат, а от външното акушерстване полза би имала „Промяната“.

Преференциите могат да предизвикат развод между ПП и ДБ, и „Демократична България“ да подкрепи кабинет на ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“.

Ако в новия парламент влязат не 6, а 7 или 8 формации, то всички сметки ще се объркат. Някои от малките формации демонстрират, че имат сериозен финансов ресурс и могат да вземат над 100 000 гласа и да попаднат в Народното събрание.

Това, че 600-700 хиляди души още не са решили за коя партия ще гласуват, означава, че не ГЕРБ, а тези избиратели са първа сила.

Това отбеляза още Илхан Андай.

COMMENTS

WORDPRESS: 0