Илхан Андай в „Пресечна точка“: Партиите трябва да откриват харизматични, бъдещи лидери, а не да разчитат на послушните от опашката за служби и постове

24rodopi.bg/Коментари Във футбола издирват таланти, бъдещи звезди, а в политиката има опашка от чакащи да се реализират някой ден. Търпеливо и послуш

24rodopi.bg/Коментари

Във футбола издирват таланти, бъдещи звезди, а в политиката има опашка от чакащи да се реализират някой ден. Търпеливо и послушно чакат своя ред за служби и постове, защото навън е несигурно за тях, и така твърде много случайници станаха дори народни представители. За да върнат доверието на хората и високата избирателна активност, партиите сами трябва да откриват харизматичните, с потенциал на бъдещи лидери.

Това коментари по Нова тв Илхан Андай от 24rodopi.com.

В сряда в предаването „Пресечна точка” с водещ Анна-Мария Конова гостите – журналистите Емилия Милчева, Илхан Андай и Едуард Папазян, дебатираха по няколко теми. В началото те обсъдиха с какви политики и методи могат да се привлекат избирателите до урните. Европейските избори се провеждат в рамките на три дни, в които могат да гласуват гражданите от 27-те държави членки. Този начин на провеждане на избори даде повод на някой експерти да предложат като вариант двоен или троен изборен ден и у нас, за да се увеличи активността на парламентарния вот, посочва nova.bg.

Бойко Борисов, а и много други, ще реагират „Защо сега да се охарчваме толкова много“, при тридневен режим на работа на секциите. А освен изборен, петък ще бъде ли и почивен – това пък ще бъде реакцията на повечето българи, разбира се, с мисъл за плажовете в Северна Гърция.

Малки сме като територия и сме малко като население, за да приложим 3-дневното гласуване. Още повече, че и сега има изборни недели, в които в някои секции сякаш е паднала бомба.

За да постигнем висок процент на гласували, трябва да има смяна на чипа на излизащите от власт и желаещи да се върнат отново в нея, а и на другите кандидати за парламента. Чипът трябва да бъде сменен и на избирателя – активни не само на избори, а будни и активни през цялото време, за всички проблеми, а за важни неща трябва да се излиза на улицата като в Гърция.

Всъщност, тройният изборен ден би дал резултат в секциите в чужбина, където разстоянията и ангажиментите на нашенците попречиха на много от тях да не могат да гласуват на едни по-предишни избори.

Това коментира Илхан Андай.

Гостите коментираха и реакциите на света след признаването на Палестина, допълва nova.bg. „Всички погледи са насочени към Рафах“ – снимка с този надпис обикаля социалните мрежи в знак на подкрепа на семействата на цивилните, загинали след операцията, която започна Израел.

Обръчът около Нетаняху се затяга още от лятото на миналата година. Израел имаше вътрешна криза, с протести, заради съдебната реформа. Правителството се опита да „яхне“ съда и това изкара хората на улицата.

Днес, да виждаш на всеки 100 метра в Газа „Хамас“, да виждаш в палатки с деца скривалище на „Хамас“, това е амортизиране на разума на този лидер, главнокомандващ, човек.

За съжаление в живота на човек вече твърде често са случва да изрича плашещите думи „Идва краят на света, това беше сигнал“. Ставаме свидетели на бедствия вследствие на гобалното затопляне, февруари е като пролетен месец, сняг вали по никое време, водят се войни на различни точки на планетата и свързано с тях се говори за натискане на бутона за ядрена катастрофа, за апокалипсис.

САЩ трябва да мислят не толкова за съюзниците си, а за утрешния ден на човечеството.

Това отбеляза Андай по втората тема на деня.

 Цялото предаване гледайте във видеото

COMMENTS

WORDPRESS: 0