Илхан Андай в „Преди всички“: Следващият кмет на Кърджали трябва да е от партия, която е на власт в държавата

Илхан Андай в „Преди всички“: Следващият кмет на Кърджали трябва да е от партия, която е на власт в държавата

24rodopi.bg/Коментари/Политика Следващият кмет на Кърджали трябва да е от партията, която е на власт в държавата. Това може да се постигне. Трябва да

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Следващият кмет на Кърджали трябва да е от партията, която е на власт в държавата. Това може да се постигне. Трябва да се вземат поуките от безвремието, в което беше Кърджали заради конфликта ГЕРБ – ДПС, коментира по „Хоризонт“ Илхан Андай от 24rodopi.com. По думите му сега „Някои в ПП много добре работят с Делян Пеевски, но има звена, където санкциониращият модел е в сила“.

Щом другите не могат да спечелят кметските избори в Кърджали, тогава ДПС трябва да влезе през парадния вход в изпълнителната власт, смята журналистът.

„Явно е направен много сериозен анализ и новият Пеевски е най-удачният вариант за влизане на ДПС във властта. Пеевски се оказва нещо като механик на тази сглобка и го прави много добре. Това се отчита като дивиденти – и от началника му Доган, и от партньорите, и особено от Бойко Борисов“, коментира Илхан Андай в предаването „Преди всички“.

„Изглежда като втория след Доган, нали? Реализира успешните си инициативи. Излиза с анонси сутрин, съставя дневния ред на правителството. Явно вече не е лошият Пеевски, след като и Кирил Петков и компания го възприемат, нищо че декларират – не сме в коалиция с тях. Да си зададем въпроса – протест срещу Пеевски или срещу Кирил Петков би събрал повече хора пред парламента в момента? Може да се каже, че сатанизираният Пеевски създава повече добри неща за държавата от някога фаворизирания бивш министър-председател“, каза още Андай.

Основа за създаване на алтернатива на ДПС в момента няма, 0%, отговори Илхан Андай на въпрос на Силвия Великова за евентуален нов политически проект. „Хасан Азис едва ли ще има кураж дори да си помисли нещо такова“, категоричен е Андай.

На въпрос дали Пеевски може да стане следващият председател на ДПС, журналистът каза: „В този момент Пеевски е по-близо до един пост от рода на вицепремиер, отколкото на председател на ДПС“. Актуалните имена на следващата национална конференция ще бъдат Илхан Кючюк и Филиз Хюсменова, смята Андай.

20-минутното интервю по БНР – тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0