Илхан Андай в „Още от деня“ по БНТ: Грандовете в новото НС – ГЕРБ и ДПС ще съставят евроатлантически кабинет

24rodopi.bg/Политика ДПС постигна рекордни резултати - 49 мандата и второ място на изборите. Днес Делян Пеевски даде заявка да обедини всички проза

24rodopi.bg/Политика

ДПС постигна рекордни резултати – 49 мандата и второ място на изборите. Днес Делян Пеевски даде заявка да обедини всички прозападни и евроатлантически ориентирани депутати. ДПС дава този тон – България над всичко, но в Западна Европа. Няма как вече ДПС да бъде демонизирано. Има как да се направи редовно правителство с евроатлантическа ориентация.

Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ журналистът Илхан Андай, който коментира изборните резултати novini.bg.

Спадът в подкрепата на ДПС в Турция – с близо 20 000 гласа, журналистът отдаде на грешки на други хора в партията, а не на Пеевски. Според Андай всеобщата ниска избирателна активност е резултат от вдигнатия юмрук на президента през 2020 г.

„Той промотира едни хора, които по-късно нарече шарлатани и избирателите станаха разногледи. Към днешна дата сме стъпили на друга основа – правителство ще има. От едната страна е европейският път чрез „грандовете“ ГЕРБ и ДПС и по-малките ИТН и „Величие“, а от другата страна ще са „Възраждане“, БСП и анонсираният от днес вече осми политически продукт, който на първо време ще се промотира само от държавния глава. Остава въпросът – ПП-ДБ защо се лутат?“, каза Андай.

Пеевски призова Борисов да започне консултации с всички евроатлантически партии

Според Андай не е задължително при кабинет ГЕРБ-ДПС премиерът да се избира между Борисов или Пеевски – журналистът смята, че те може да издигнат достатъчно опитен професионалист.

COMMENTS

WORDPRESS: 0