Илхан Андай пред „Хоризонт“: Коалиция ГЕРБ-ПП ще бъде по-саморазрушителна от съюза ГЕРБ-ДПС! Доган ще раздруса „чувала с плъховете“, ако неговите хора не влязат във властта

Илхан Андай пред „Хоризонт“: Коалиция ГЕРБ-ПП ще бъде по-саморазрушителна от съюза ГЕРБ-ДПС! Доган ще раздруса „чувала с плъховете“, ако неговите хора не влязат във властта

24rodopi.bg/Коментари/Политика „ДПС заслужава две оценки – "Отличен" за процентите, броя на депутатите, и това, че е първа сила в 5 области, но на

24rodopi.bg/Коментари/Политика

„ДПС заслужава две оценки – „Отличен“ за процентите, броя на депутатите, и това, че е първа сила в 5 области, но на фона на този рахат, който ДПС получи по време на цялата кампания в това число и в Турция, прословутата кота от 400 000 гласа пак не бе преодоляна. Затова другата оценка е „Много добър“ 5 „на релси“.

А иначе големите отличници на ДПС са повечето от общинските кметове на партията. Другите формации има на какво да се научат в тази посока“, коментира Илхан Андай от 24rodopi.com в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ на Българското национално радио.

„Всеки анализ за ДПС, за евентуалните им ортаци във властта, за душманите им, които ще направят всичко възможно Карадайъ и хората му да не влязат през парадния вход на изпълнителната власт, и дори чрез евентуалния брак ГЕРБ-ДПС да подпишат смъртния акт на партията на Бойко Борисов, та всичко това изразено в 7 формации минава през голямото послание на избирателите, а то е, че удобното на политиците определение „народът се уморил да гласува“ не е коректен. Народът се е уморил да гласува за тези тъй дълго натрапвани играчи. Честите избори не са фатални за България, а за партиите“, каза журналистът пред водещата Силвия Великова.

Той отбеляза, че ЦОБ на ДПС има решение да се влезе във властта почти на всяка цена и поетапно и добре премерено се върви към тази реализация.

„Вярно, че нито ГЕРБ изпълни нормата си – над 700 000 гласа, нито ДПС – над 400 000, но се акушира за правителство на двете формации „плюс малките“.

Бойко Борисов ще се изметне от декларацията си, че ГЕРБ няма да се съюзява с ДПС и вече мисли по формулата за управление на ГЕРБ, ДПС и малките формации. „Български възход“ влиза в проектосметките, а така също и „Демократична България“ или части от нея – ако хората на Иван Костов все още си мислят, че ДПС е „проклятието на България“, то тези около Христо Иванов са склонни по евроатлантически да се прегърнат с екипа на Карадайъ“, посочи Андай.

При всички случаи по-саморазрушително звучи коалиция ГЕРБ-ПП с прегръдка на Борисов и Кирил Петков, отколкото съюз на ГЕРБ и ДПС, каза той.

„Вярно е и друго – всички имат шубе от ходовете на Радев, в това число и служебното му правителство, като добавим и 22 милиарда, които в следващите години ще дойдат от Европа, ще се направи максималното да се състави кабинет.

Но пък ако се случи коалицията ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС, това ще бъде ехидната усмивка на началниците на тези формации към гласувалите на 2 октомври“, заяви Илхан Андай.

„Ако ДПС не успее да влезе във властта, Доган ще раздруса яко „чувала с мишките“, и на следващите избори ще има коренно различни листи и водачи. Щом не можеш да постигнеш доганова кота от 430 000 гласа, или да влезеш във властта с удобни за пазарлъци проценти, значи е дошло време за лечение на партията“, прогнозира Илхан Андай.

COMMENTS

WORDPRESS: 0