Илхан Андай пред „Фокус“: Предстоят избори, на които ключовата дума ще е Делян Пеевски, ПП-ДБ ще го демонизират, а им беше „бащица“

24rodopi.bg/Коментари Предстоят едни избори, на които ключовата дума ще се казва Делян Пеевски. Това каза вчера за аудиокаста "Това е България" на "Ф

24rodopi.bg/Коментари

Предстоят едни избори, на които ключовата дума ще се казва Делян Пеевски. Това каза вчера за аудиокаста „Това е България“ на „Фокус“ журналистът Илхан Андай.

„Това го казвам на база вчерашни и днешни изявления на лидери на ПП-ДБ, дори и на Бойко Борисов. Някак си ПП-ДБ ще се опитат да постигнат що-годе висок резултат на гърба на Делян Пеевски“, коментира още той.

Журналистът е убеден, че това ще се случи като бъде демонизиран, пише агенция „Фокус“.

„Да го сочат, че той е лошият човек, въпреки че всеки средно интелигентен избирател е наясно, че в последните 9 месец Делян Пеевски се държа почти като бащица на ПП-ДБ. Особено за неопитните от ПП, дори по време на залитания от тези хора, той ги връщаше обратно в правия, евроатлантически път. А сега ще блъфират пред избирателя, че те са единствената силна алтернатива на едно евентуално бъдещо управление ГЕРБ-ДПС. В същото време електоратът на ДПС пък разчита на новото начало, което бе анонсирано, и което вече дава резултати с отпуснатите средства по региони и облагородяването на населените места. Дори Бойко Борисов използва името на Делян Пеевски и отново демонстрира един вид срам, че иска да работи с него. А в същото време и ГЕРБ и ПП-ДБ не могат да продължат без ДПС и след изборите през юни“, каза още Илхан Андай.

Ден по-късно, премиерът в оставка Николай Денков нападна Пеевски, като заяви, че лидерът на ДПС е „най-голямото зло, което се случва на България днес”.

„Николай Денков е най-слабият премиер“, заяви в отговор пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Делян Пеевски. И попита: „ПП-ДБ със злото ли живяха 9 месеца?”.

„Направо не мога да повярвам, че човекът, за когото се грижех девет месеца, който видяхте, че изобщо не се справи с длъжността премиер и мога да кажа, че е най-слабият премиер в историята на държавата, който, когато се наложи да отида до тоалетната при преговорите с миньорите ми прати есемес: „Има ли проблем, че излизаш”, точно той да говори това нещо, на който му държах ръката, на който му помагах… Не мога да повярвам, оставям тези квалификации на безсилието, в което се намира в момента“, заяви Пеевски. Той каза още, че дали има път назад или напред към ПП-ДБ след изборите зависи от тях.

„Ходил съм заедно с ПП-ДБ при Борисов. С Прокопиев сме били заедно при Борисов в централата“, разкри още Пеевски. „С всички тези хора съм бил някъде заедно. Не знам как се събудиха днес и казаха, че съм зло. Те със злото ли живяха 9 месеца. Ние пазим интересите на България“, продължи лидерът на ДПС.

Очаквайте подробности

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0