Илхан Андай пред Euronews Bulgaria: „Промяната“ зарежда „батериите“ си в Посолството, Пеевски е като съпредседател на ДПС, а ГЕРБ вместо България, спасява Борисов

Илхан Андай пред Euronews Bulgaria: „Промяната“ зарежда „батериите“ си в Посолството, Пеевски е като съпредседател на ДПС, а ГЕРБ вместо България, спасява Борисов

24rodopi.bg/Политика В това Народно събрание в последните дни определено е време за мъже, но рефлексите са като в истанбулска конвенция, освен „Да“ и

24rodopi.bg/Политика

В това Народно събрание в последните дни определено е време за мъже, но рефлексите са като в истанбулска конвенция, освен „Да“ и „Не“, има още много „измъквания“.

Това каза в ефира на Euronews Bulgaria Илхан Андай от 24rodopi.com.

Той направи анализ на сегашната политическа ситуация:

„ГЕРБ не спасява България, това е само алиби, ГЕРБ спасява Бойко Борисов. С цената на всичко, дори с риск на следващите избори да имат по-малко от партията на Слави Трифонов.

ПП-ДБ са в евроатлантически вихър, но с цената на всичко – дори със самопризнанията, че батериите им за новия опит да останат дълго на власт са дадени под наем и се зареждат в Посолството.

„Възраждане“ знаят, че следващите месеци са техни и ако не направят груби грешки ще минат психологическата бариера от 20 процента избирателно одобрение.

БСП също ще расте, но ако „Възраждане“ не сбъркат, и активите на Нинова няма да са толкова големи, колкото в нормална ситуация би постигнала една сплотена и с адекватни рефлекси левица.

„Има такъв народ“ яко ще расте, ако успее да излезе от харизмата и въображението на Слави Трифонов и сценаристите му и демонстрира повече визия на нормална партия.

И идваме на ДПС и Пеевски. Когато Карадайъ говореше за защита на демокрацията и намекна за римейк на събитията от 1997 година, същия ден имаше указания по региони да са готови на протест, за превоз на протестиращи в столицата. Именно този страх от 20-25 хиляди депесари пред парламента в деня на гласуването на кабинета „Денков“ накара Борисов и Кирил Петков да изпратят 4-мата си преговарящи в стаята при Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ.

Усещането е за нов модел на ръководене на ДПС – с двама съпредседатели – Карадайъ и Пеевски. Трябва да се мисли и анализира по-задълбочено случващото се, макар и в неформален план.

Посланието на ДПС беше ясно: „Без нас не върви и не трябва да върви“.

„България влезе в дневния ред на голямата политика по възможно най-лошия начин – с компрометиран политически елит,  институции на автопилот, Народно събрание в което ги няма логиката на последните избори и посланието на избирателя.

България се променя, на бумаги към по-добро, но всичко се случва по нашенски – с много омраза и фенско поведение на политическия елит. На геополитическата карта светим в жълто-червеникави нюанси и затова Брюксел и Вашингтон се опитва да ни върнат в „зеленото“, коментира още Андай.

COMMENTS

WORDPRESS: 0