Илхан Андай пред bTV Radio: Новият кабинет ще бъде една разнебитена каруца на път към местните избори и някои играчи ще изпаднат от нея!

„Прегръдката“ с Бойко Борисов е нездравословна за „Промяната“, но има план Б, твърди журналистът 24rodopi.bg/Политика Каквато и конфигурация на прав

„Прегръдката“ с Бойко Борисов е нездравословна за „Промяната“, но има план Б, твърди журналистът

24rodopi.bg/Политика

Каквато и конфигурация на правителство да бъде измислена, това ще бъде една разнебитена каруца на път към местните избори и някои играчи ще изпаднат от нея.

Това коментира в ефира на bTV Radio журналистът от 24rodopi.com Илхан Андай.

“Този път вероятността да имаме редовно правителство е много голяма. Но колкото е голяма, толкова е и нездравословна за участниците в това евентуално редовно правителство, в което участниците влизат в нестандартна връзка. Независимо как ще го нарекат – експертно, програмно, зад него винаги ще бъдат началници политиците”, каза още в предаването „Важното, казано на глас“, с водещ Лили Ангелова, Илхан Андай. И продължи: „Всеки трябва да си зададе въпроса „Какво ще спечелиш, ако те допуснат да „спасяваш България“ и да имаш достъп до публичните финансови ресурси точно сега – когато не можеш да направиш повече от служебния кабинет за кризите, освен по-разумно да се коригира бюджетът, когато има война, когато трябва да се взимат съдбовни за родината решения?“. Едно е да си ГЕРБ, друго – част от коалицията на „Промяната“, бамбашка ДПС, за Корнелия Нинова не искам и да мисля. И каквато и да е конфигурацията тя ще бъде като една разнебитена каруца на път към местните избори и някои играчи ще изпаднат от нея точно преди този толкова по-важен вот от парламентарния“.

Мълчанието, което не се е случвало след изборен ден, е знак, че нещо нелогично, разрушително като земетресение ще се случи в българската политическа система, каза Андай.

Според него, в момента „началниците на политиците зад параван“ умуват формулата как да замажат това, което не бива да случва, „защото на тези избори ГЕРБ и „Промяната“ бяха като агитки на „Левски“ и ЦСКА, така и тези наши партньори, от които Борисов толкова много се плаши и за, които сме били много малки, те да не се ядосат много“.

Той коментира и днешната позиция на коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“, че няма да подкрепят правителство с мандата или с участието на ГЕРБ.

„Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ имат план Б. След като се наговорят седмица-две куп неща, може те да поискат инициативата. В момента за тях наистина е нездравословно да се “прегърнат” с ГЕРБ”, каза Андай.

Още по темата:

Кой от номерата на Ердоган Бойко Борисов ще се опита да приложи на „Промяната“? Доган даде знак на електората, че може пак да гласува с хартиена бюлетина, но какво е изборното послание от смесените региони за Сарая? – четете по-късно тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0