Илхан Андай пред БНТ: Безсилни пред Пеевски консуматори-милионери манипулират Доган и се опитват да предизвикат ЦС с етническо гласуване!

24rodopi.bg/Коментари/Политика "До такава степен са изнервени всички в ДПС, че използват всички ченгеджийски номера. Продължават да лепят петно на па

24rodopi.bg/Коментари/Политика

„До такава степен са изнервени всички в ДПС, че използват всички ченгеджийски номера. Продължават да лепят петно на партията и това рефлектира върху българския политически елит“, заяви в сутрешния блок на Българската национална телевизия Илхан Андай 24rodopi.com за ситуацията в ДПС и фейк-писмото от името на Станислав Анастасов.

„В нито един момент не е бил застрашаван авторитетът и уставното почетно лидерство на Доган. Човекът, който от 15 години не говори, а предава чрез други лица и във философско, аналитично-литературни изяви е жертва на тези, които направи милионери през лостовете на властта.

Когато след Карадайъ Доган предава оперативно управление на Пеевски, той му дава пълен картбланш да изведе ДПС до нови висоти и вкарване на партията във властта. Пеевски реагира, че за да се постигнат целите трябва от партията да отпаднат 4-5-ма, които са щета за партията, създават токсична среда и са бариера по регионите пред потенциален нов електорат.

Доган казва: Дай им последен шанс!

Шансът бе даден на изборите“, отбеляза журналистът.

И още: „Време е Доган да напише днес обръщението си и да го фейсбукизира, защото в момента неговият човек Чакъров прави всичко възможно да блокира работата на колективните органи, чиято основна тема е дали ДПС ще се опита да състави кабинет с втория мандата или ще си даде гласовете за следващия. В момента Доган само шушне на Аталай Джейхан Ибрямов и Чакъров, но се бави или защото очаква градивен разговор с Пеевски, или просто математиката им за неговото сваляне на Пеевски не се получава и вървят едни деструктивни скрити ходове. Всъщност, още в събота от летния „сарай“ в Росенец щеше да се свика Централен съвет, ако сметките им се получаваха“.

Журналистът разкри, че до снощи още вървяло преброяване колко души в Централния съвет, аджеба, биха подкрепили желанието на Аталай, Ибрямов, Кючюк плюс още един-двама за отстраняването на Пеевски.

„Няма логика тези консуматори с огромен апетит да се изправят срещу Пеевски, но те са успели да манипулират почетният председател и сега се опитват да приложат единствения им план за пирова победа.

Изцяло на етническа основа се обработват членове на ЦС, че видите ли искат да отнемат турската партия. Звучи много тъжно, но това са фактите – богатеещите на гърба на партията и най-отрудените хора, вадят етническата карта. Онези играят „ва банк“, и не могат да видят няколко хода напред в една такава взривоопасна игра колко надолу дърпат партията, в която се опитват да оставят само един българин и той защото е с джендър зависимости, но хайде да не загрозяват разговора“, подчерта Илхан Андай.

COMMENTS

WORDPRESS: 0