Илхан Андай по Нова тв: Върнаха усмивката на Бойко Борисов, Пеевски качи на влака на ДПС структурите и избирателите!

24rodopi.com/Коментари/Политика Върната е усмивката на лицето на Бойко Борисов, а големият жест е от Делян Пеевски, който не е поискал като втора п

24rodopi.com/Коментари/Политика

Върната е усмивката на лицето на Бойко Борисов, а големият жест е от Делян Пеевски, който не е поискал като втора политическа сила и 47 депутати в парламента полагаемите между 6 и 8 министри.

Това заяви в ефира на Нова телевизия Илхан Андай от 24rodopi.com.

Какви са шансовете за редовен кабинет след връчването на първия мандат? Кой ще бъде кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС? Темата в студиото на „Здравей, България” коментираха политологът Румяна Коларова, медийният експерт Георги Лозанов и журналистът Илхан Андай, посочват от телевизията.

„Самочувствието, което демонстрират лидерът на партията, оперативният ръководител Томислав Дончев и най-авторитетният сред обществото човек на ГЕРБ в момента – Росен Желязков, и вкарването на много папки при президента, показва, че те не са си губили времето в последните дни. Преговорните дни на дамския екип са били протокол на демокрацията, а истинските преговори са вървели невидимо за нас. Това самочувствие дава основание да е смята, че правителството ще мине в пленарна зала“, каза Андай.

Според него, отказът на Борисов да представи кабинет би означавало неговата лебедова песен. При нови избори наесен всички партии ще загубят не само заради ниската избирателна активност, а защото ще взеле поне още една малка формация.

Въпреки заявеното пред медиите от Борисов, че могат да направят 3-4 неща и правителството да подаде оставка и да се ходи на избори, Андай каза, че вижда дълъг живот за кабинета „Желязков“ и, че други избори тази година няма да има.

За случващото се в ДПС Илхан Андай посочи, че влакът „ДПС“ се движи уверено и в него определено доволни са регионалните структури и хората. От партията си отивали хора, които от дълги години богатеели на гърба на структурите и избирателите.

COMMENTS

WORDPRESS: 0