Илхан Андай по „Хоризонт“: Темпото на Пеевски подейства стряскащо за много активисти в Кърджали, но новата технология на вота в депесарските региони даде резултати!

Илхан Андай по „Хоризонт“: Темпото на Пеевски подейства стряскащо за много активисти в Кърджали, но новата технология на вота в депесарските региони даде резултати!

24rodopi.bg/Коментари/Общество ДПС несъмнено са отличниците на тези избори. И то като пълно покритие на профила за партийна изборна машина, а не да с

24rodopi.bg/Коментари/Общество

ДПС несъмнено са отличниците на тези избори. И то като пълно покритие на профила за партийна изборна машина, а не да се борави с данни на базата на интереса класи феса. Каквото си поставиха като цели, ги постигнаха, с изключение на една община.

Можем да обобщим – високи цели, изпълнени задачи. Това се случи видимо с по-различна технология на вота в депесарските райони за разлика от другите през изминалите години.

Това коментира в ефира на „Хоризонт“ по БНР Илхан Андай и поясни:

„Кампанията стартира с традиционната обиколка на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, десетина дни преди финала й Пеевски промени дневния ред и на партията, и своите ангажименти като съпредседател на ПГ на ДПС и се намеси на терен, вдигайки осезаемо темпото на работа и поставяйки смело и дори малко стряскащо за местните партийни лидери и кандидатите за власт. Зареди своите, а там където се налагаше ги нахока, защото например в най-важната община на ДПС – Кърджали, се чуваха гласове „Дайте да избутаме нещата до балотаж“.

Ерол Мюмюн постигна най-добрия резултат от последните 6 вота – от местния през 2019-а и последвалите 5 парламентарни – 60 на сто. Джебел, общината посочена от Доган на консултациите за модел за управление на община, Неджми Али е с победа, достигнала рекордните 93,55на сто, Айджан Ахмед – нов кмет в Черноочене, с 92 процента, 7 от 7 победи в Бастиона на Доган“.

Андай изброи победите на партията в различни населени места, посочва Българското национално радио. Уточни още, че от решението да отпадне машинното гласуване ДПС инкасира загуби – висок процент на недействителните бюлетини.

Според Андай в София всичко е възможно.

Журналистът определи скандала с машините и кодовете от петък така: „Демокрация комбинирана с ДАНС и търговци в политиката върнаха емоцията от ранните години на провеждане на избори у страшно много хора. Тази емоция ще продължи и на втория тур и тази ножица ще се скъси. Всичко е възможно. Възможно е да има и супер изненадващ обрат“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0