Илхан Андай по „Хоризонт“: Пеевски – съпредседател!? Логика на панацеята и награда за все по-задобряващия образ на ДПС

Илхан Андай по „Хоризонт“: Пеевски – съпредседател!? Логика на панацеята и награда за все по-задобряващия образ на ДПС

24rodopi.bg/Коментари/Политика Всеки политико-държавнически полет на ДПС е с ракета Делян Пеевски. Новият съпредседател на парламентарната група е ло

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Всеки политико-държавнически полет на ДПС е с ракета Делян Пеевски. Новият съпредседател на парламентарната група е логиката на панацеята за ДПС. „Новата функция“ на Пеевски е „вид награда за този все по-задобряващ образ на партията“.

Това отбеляза Илхан Андай от 24rodopi.com в предаването „Нещо повече“ на Българското национално радио.

„ДПС е в режим „рахат“ в очакване на такива резултати на 29 октомври, които да ускорят разместването на политическите пластове до логичен завършек на случващото се в последните 2-3 години и шокиращата и уронваща мъжкото поведение в политиката прегръдка в последните месеци, и този логичен завършек да дръпне завесата и на сцената силните да се окажат ГЕРБ, ДПС и още няколко демократи, но без „Промяната“.

Каквото и да прави ДПС в последните месеци, то звучи и изглежда национално отговорно, че даже е най-най в цялата селекция на „сглобката“, на „създаденото от посолство“, на „на логиката на Брюксел“, изреждам в кавички определения, съотносими към ротационния кабинет и широката подкрепа в Народното събрание.

А всеки политико-държавническия полет на ДПС е с ракета-носител Делян Пеевски“, каза Андай в интервюто пред Людмила Железова по „Хоризонт“.

Той подчерта, че партията е била твърде дълго време в изолация и платила твърде висока цена за периода на сатанизиран политически субект.

„А сега дори тези, които влязоха в последните парламенти на гърба на ДПС с реторика анти Пеевски, имат поведение и изказ на адвокати на Пеевски и ДПС.

Пеевски в политическия живот отдавна е нещо като съпредседател на ПГ на ДПС, вписването на това в парламентарния правилник е нещо като длъжностно обличане и, разбира се, отваря широк хоризонт за политическо ясновидство относно това дали може Пеевски да бъде избран в следващите месеци за реален председател на ДПС на национална конференция и как би реагирал традиционният електорат“, коментира журналистът.

Андай допусна при слабо представяне на местните избори на кандидатите на ПП да започнат процеси на преформатиране на управлението, посочва БНР.

Силните да са ГЕРБ и ДПС, а недостигащите няколко гласа да са от ДБ, това би се случило, каза той. Оставането на „Продължаваме промяната“ във властта зависи от външни фактори. „Това управление може да изкара и цял мандат – 4 години, ако силните, които са бабували на съставянето му – посолство, Брюксел, Вашингтон, решат“, каза Андай.

Според него най-постоянни в подкрепата на конституционните промени са от ДПС:

„ДПС са предвидими, че ще се случи тази промяна на Конституцията, докато Бойко Борисов шикалкави и ако се е почувствал изпран, той може да заиграе много по-хард към ПП, отколкото с изказа си е Делян Пеевски. Всичко това поставя конституционните промени на една нездрава политическа основа. На базата на резултатите от местните избори промените в Конституцията може да се окажат на заден план, а за управляващите и партньорите им да има други приоритети“, отбеляза журналистът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0