Илхан Андай по bTV: Второто място на ДПС е заради стратегията „Пеевски“ и мъдрите избиратели

24rodopi.bg/Политика Стратегията на Делян Пеевски предвиждаше второ място за ДПС на тези избори и това се случи. В първия ден на кампанията лидерът

24rodopi.bg/Политика

Стратегията на Делян Пеевски предвиждаше второ място за ДПС на тези избори и това се случи. В първия ден на кампанията лидерът даде указания на хората си как целта може да бъде постигната и виждате какви са резултатите тази нощ.

ДПС – втора политическа сила – това е първият голям личен успех на лидера Делян Пеевски.

Това заяви в студиото на bTV Илхан Андай от 24rodopi.com.

За отбелязване е и поведението на избирателите на ДПС – те бяха провокирани по отношение на Пеевски от различни политически сили, но се показаха мъдри и умни.

Забележителното е, че един лидер, който не е от етноса, вдига осезаемо резултатите в депесарските региони. Благодарение на работата на Пеевски в Кърджали Движението в областта има ръст от 7 000 гласа, спрямо предишните парламентарни избори.

В последния месец Пеевски демонстрира по-градивно поведение от останалите лидери и дори днес, ако Бойко Борисов не получи 140 гласа подкрепа в новия парламент и не се нагърби да прави кабинет, то при втория проучвателен мандат Пеевски ще направи всичко възможно България да има стабилно правителство.

Това отбеляза Илхан Андай.

И още:

Избирателите на ДПС подкрепят Пеевски, защото той действа със замах и вече се усеща ползата за регионите от неговия стил.

„Много партии загубиха на тези избори, но оставки няма. Макрон ще си тръгне, но не и Нинова и който и да е от загубилите“, каза още Андай.

Според журналиста, появата на „Величие“ в парламента гарантира още скандали, но и осветяване на дейността на ключовите фигури в тази формация. Техните зависимости ще бъдат от значение за сформирането  на конфигурации в парламента, каза той. „Величие“ е и опция за диалог на разумните сили в парламента, дори Борисов може да плаши другите с новата формация, отбеляза Андай.

Илхан Андай по bTV: „Промяната“ положи основите на музея „Управлението на Бойко Борисов“ и си запази кът за експозиция „Изпрахме го“!

COMMENTS

WORDPRESS: 0