Илхан Андай по bTV: Всеки се опитва да прехвърли щети на „приятелите“, обстановката след евроизборите ще e добра за ГЕРБ и ДПС, но мрачна за ПП!!

24rodopi.bg/Коментари/Политика „Всички от убедителното мнозинство в парламента са активни. Видяхме ходове, думи, блъфирания, а някои се оказаха, че д

24rodopi.bg/Коментари/Политика

„Всички от убедителното мнозинство в парламента са активни. Видяхме ходове, думи, блъфирания, а някои се оказаха, че добре владеят ажиотажните изпълнения, но консенсусната заявка на всички е да няма избори, което означава, че в следващите дни ще се постигне компромис. Това ще остане така до евроизборите. Тогава вероятно ще се наложи нов прочит на ситуацията“, коментира в студиото на bTV Илхан Андай от 24rodopi.com.

„Лидерите на всяка от формациите в това мнозинство е възможно да заговорят по-положително, но понеже европейските избори са в близко разстояние всяка формация в сглобката се опитва щетите да са за „приятелите“ в сглобката“, допълни журналистът.

Темата „50 на 50: Ще се разберат ли партиите от коалицията за постовете в управлението?“ събра в студиото на „Тази сутрин“ проф. Светослав Малинов, Георги Харизанов и Илхан Андай.

„През последните месеци основната тежест беше поета от парламента. Значимото, което бе постигнато, бе постигнато в парламента. Говоря за конституционните промени. През следващите 9 месеца основният товар ще е върху правителството. Вероятно ще се инкасират повече щети за политическата сила, която ще ръководи този кабинет. ПП се опитва да натовари ГЕРБ с тази отговорност. ГЕРБ и ДПС са партии със структури и политически живот, докато ПП е по-скоро виртуална партия. След евроизборите и реалността за година напред ще изглежда мрачна. Изборите за тях са активност в социалните мрежи, а машинното гласуване като въздуха и водата. ГЕРБ и ДПС са готови да поемат заедно участие във властта в рамките на този парламент или да идат на избори“, посочи Андай.

COMMENTS

WORDPRESS: 0