Илхан Андай по bTV: Дали сме свидетели на „лебедовата песен“ на Борисов или ще го видим преминал в по-горен клас по майсторлък в политиката…

24rodopi.bg/Коментари/Политика Дали сме свидетели на „лебедовата песен“ на Бойко Борисов като политик или в 50-ото Народно събрание ще видим, че след

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Дали сме свидетели на „лебедовата песен“ на Бойко Борисов като политик или в 50-ото Народно събрание ще видим, че след неговото „изпиране“ от ПП-ДБ е преминал в по-горен клас по майсторлък в политиката – това са двата ключови въпроса от първото заседание на новия парламент, на които ще получим отговор най-скоро.

Това коментира в студиото по bTV Илхан Андай 24rodopi.com.

Журналистът, социологът Евелина Славкова и политологът Георги Киряков коментираха случващото се в първия ден на новия парламент.

Андай отбеляза:

Това, че любимката на Борисов „не мина“ (Рая Назарян за председател на НС – б. р.) обяснимо изнервя лидера на ГЕРБ, но той загуби 10-ина минути, демонстрирайки нервност пред парламентарните репортери, вместо да се затвори в стаята, от която да излезе по-разумен. Лидерът на първата политическа сила трябва да отчете, че опозиционните сили, малките партии, трябва да „говорят“ през парламента с избирателите си и да им кажат, че „не биха легнали“ толкова лесно на Борисов. Освен това, може да им е тактика да накарат шефа на ГЕРБ да извади по-тежкия си коз, лице, което готви за премиер, какъвто е Росен Желязков.

А в декларациите на 7-те парламентарни сили пролича, че има шанс за стабилно правителство в рамките на този парламент, чийто по-дълъг живот желаят всички.

Първото пленарно заседание на новото Народно събрание беше прекъснато, тъй като депутатите не успяха да изберат председател на парламента.

Преди да се случи това, Андай каза: „Ако днес няма председател на парламента и тази работа остане за утре, при евентуална намеса на Делян Пеевски е по-вероятно да се стигне до положителен резултат. Днес чухме и Борисов, и Пеевски. Лидерът на ДПС говори по-градивно и по-отговорно от Борисов“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0