Илхан Андай: Голямата буря е днес! Конфликтът в ДПС е между амбициите на Аталай и позицията на Пеевски – по върховете само отличници

24rodopi.bg/Общество/Политика Досега всеки говореше какво иска да види, днес вече ДПС е принудено през по-важния дневен ред – този на Република Бъл

24rodopi.bg/Общество/Политика

Досега всеки говореше какво иска да види, днес вече ДПС е принудено през по-важния дневен ред – този на Република България, да се разкрие с истинската новина. На 8 и 9 юли ще видим дали в ДПС се случва голямата буря или ще стане заявката за дълго участие на Движението в така нар. „Шампионска лига в политиката“, т. е. дали ДПС ще остане втора сила с амбиции за първа, или ще се свие до 20-тина депутата. Следете какво се случва на заседанията на колективните органи.

Това заяви Илхан Андай в студиото на Нова нюз.

„Рамадан Аталай иска да продължи да бъде фактор в ДПС и затова се стреми към зам.-председателското място в партията. Делян Пеевски е против. Той не желае изборни слабаци да бъдат начело, а да се даде път на отличниците по региони, каквито има например в Кърджали. Това е конфликтът“, заяви в студиото на Nova news журналистът и собственик на 24rodopi.com Илхан Андай.

Той коментира горещата тема „ДПС“ и случващото се в последните дни.

По думите на Илхан Андай, Движението в момента е в голямата буря. Днес обаче има председателски съвет и ДПС трябва да вземе важни решения, като има „реалния шанс да се настани окончателно сред политическите грандове в България“.

Според Андай, „драмата“ в ДПС е инициирана във фейсбук чрез натиск от страна на Рамадан Аталай към кметове, които да пишат декларации в защита на Ахмед Доган.

„Това е човек, който е врял и кипял във всички интриги. Той и неговите хора са облъчвали кметове за подкрепа на почетния председател с мотив, че едва ли не Делян Пеевски е възнамерявал да му отнеме партията. Конфликтът е единствено между желанията и амбициите на Рамадан Аталай и позицията на Делян Пеевски, че подобни постове трябва да се заемат от отличници“, посочи Илхан Андай.

Очаквайте подробности!

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0