Илхан Андай: Делян Пеевски става новата силна фигура в ДПС след Ахмед Доган

24rodopi.bg/Общество/Коментари Очаква се за първи път в историята съпредседателите да са двама - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Прецедент ще е и то

24rodopi.bg/Общество/Коментари

Очаква се за първи път в историята съпредседателите да са двама – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Прецедент ще е и това един от тях да е етнически българин. Темата в студиото на „Събуди се” коментира журналистът Илхан Андай, информира Нова тв, посочвайки, че днес се провежда 11-ата Национална конференция на ДПС, на която трябва да бъде избран нов председател на партията.

„Делян Пеевски става новата силна фигура в ДПС след Ахмед Доган. Неговият стил от деловия свят се прехвърля в политиката, което досега не е правено и е послание и към другите политически сили – че трябва да се работи на бързи обороти, с повече работа, без дълги форуми, завършващи със софри и дълги мохабети”, категоричен е той. По думите на журналиста товарът върху плещите на Чакъров е много тежък. Негов ресор са традиционните региони на ДПС и особено това, което се случва в съседна Турция, където един от техните лидери преди две седмици обяви, че България има един милион турци, а в Турция са 500 000 с двойно гражданство. Но вижте колко малко от тези хора участват на избори и подкрепят ДПС, посочи Андай.

Той коментира и скандала между ПП-ДБ и ДПС. Според него истинското лице на Христо Иванов е изскочило наяве. Журналистът смята, че ПП-ДБ ще отчете меморандума, който предложи на ГЕРБ-СДС, като грешка.

24-минутният разговор на Марина Цекова с Илхан Андай – тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0