Идват най-тихите избори, всички ще гледат гузно

Идват най-тихите избори, всички ще гледат гузно

24rodopi.bg/Коментари/Политика/Регион Задават се най-тихите избори. И причината е една - всички играчи ще гледат гузно електората. Като съучастници в

24rodopi.bg/Коментари/Политика/Регион

Задават се най-тихите избори. И причината е една – всички играчи ще гледат гузно електората. Като съучастници в драматичния сценарий, по който една трагедия предстои на сцена.

Активността ще бъде и една от най-ниските. Което пък е добре дошло за твърдите звена на основните партии.

Вот след вот през няколко месеца е като ковид вълните – в един момент омръзва, а промяна няма. Всеобщото недоверие ще се отрази на тълпите пред урните.

Кампания със сведени погледи.

ДПС ще се фокусира отново към селата. Преди това най-вероятно кметовете ще бъдат командировани към побратимените общини в Турция.  Именно от селата ще дойде устойчивия във времето резултат на Движението. Едва ли и в национален план. Защото ще трябва да се обяснява как в три поредни парламента от артък многото декларации електоратът файда не видя.

Добре, че са кметовете в Кърджалийско, защото ако излязат в болнични по изборите, не виждам тези от списъка с кандидатите за депутати как и въобще дали ще тръгнат по селата.

Казват, че тези думи са на Ахмед Доган.

ГЕРБ ще има трудната задача пък да изясни как така лидерът се надпреварваше с Кирил Петков вербално да спира руския газ, да праща оръжия за Украйна и да купува нови самолети в момент на огромна инфлация и очертаваща се жестока криза.

Фокусът на партията в региона ще бъде върху Кърджали и Кирковско – традиционните подкрепящи звена.

Акцент в кампанията на БСП отново ще бъде твърдият електорат от 70+. Там също ще са необходими много обяснения.

ПП най-вероятно ще разчита на ДБ в кампанията в региона, а това означава 1200 гласа от роднини и приятели на кандидатите.

„Възраждане“ вкара депутат от Кърджали, но заради системата за преразпределение на гласове. Слаба структура в региона, а посланията на централно ниво имат слаба чуваемост точно в Източните Родопи.

„Гайди и тъпани“ от ИТН на Слави Трифонов няма да има. Тъпанджиите напуснаха, барабар още други оркестранти.

Кампанията ще е тиха, на ушенце.

COMMENTS

WORDPRESS: 0