И в последния си ден кабинетът „Петков“ пипна списъка с общинските проекти, кърджалийските общини остават вътре

И в последния си ден кабинетът „Петков“ пипна списъка с общинските проекти, кърджалийските общини остават вътре

24rodopi.bg/Регион До последно отиващото си правителство на Кирил Петков редактираше прословутия списък на общински проекти, като последната редакция

24rodopi.bg/Регион

До последно отиващото си правителство на Кирил Петков редактираше прословутия списък на общински проекти, като последната редакция бе на последното заседание на кабинета вчера.

Правителството взе решение 397,8 млн. лв. от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да се осигурят за целево финансиране на общински проекти за ВиК, пътища, техническа и социална инфраструктура.

По покана на Министерство на финансите местните администрации подадоха 740 проекта за над 1,5 млрд. лв. От тях бяха одобрени за финансиране е 302 проекта. Средствата са предназначени за 196 общини с население от общо 5,9 млн. жители. Основен критерий за подбор на проектите е наличието на проектна готовност с разрешително за строеж, когато такова се изисква. Освен това с решението се цели да се гарантира финансирането на максимален брой общини, като се обхващат 74% от общините в България и 87% от населението на страната по данни на НСИ. За да се постигне равнопоставеност, в зависимост от населението на отделните общини са въведени максимални прагове за финансиране на един проект, както и максимален праг за финансиране за дадената община.

С малки промени в списъка остават проектите на 7-те кърджалийски общини, за които 24rodopi.bg писа.

COMMENTS

WORDPRESS: 0