Хвърлен фас причини огнен ад в Родопите,  90 души гасят пламъците в местността „Синият хан“

Хвърлен фас причини огнен ад в Родопите, 90 души гасят пламъците в местността „Синият хан“

24rodopi.bg/Регион Изхвърлена незагасена цигара е най-вероятната причина за големия пожар в Родопите, съобщават колегите от 24smolian.com, позовавайк

24rodopi.bg/Регион

Изхвърлена незагасена цигара е най-вероятната причина за големия пожар в Родопите, съобщават колегите от 24smolian.com, позовавайки се на информация от Областната дирекция на МВР.

Горски масив в местността „Синият хан“ от около 13.00 часа вчера.

Към настоящия момент гасенето продължава и се извършва от три противопожарни автомобила с 16 огнеборци. Участват три джипа на ТП ДГС Хвойна, които са пригодени за пожарогасене и една верижна машина. Днес отново се включи летателна техника – два хеликоптера от Авиобаза Крумово продължават да се борят със стихията. Около 40 човека от гасачески групи, 20 доброволци и 10 жители на близките села се борят с пламъците в настоящия момент.

Пожарът вече е на площ над 500 дка, като фронтът е в посока юг – югоизток към с. Студенец. В западна посока огънят е локализиран.  На мястото на възникване на пожара е извършен оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство. За случая е уведомена прокуратурата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0